{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderen neem je niet, die krijg je.

Als je geluk hebt.

Afbeelding blog 'Kinderen neem je niet, die krijg je.' Achtergrond blur afbeelding

Mijn moeder zei het vroeger altijd al tegen me: ' Kinderen neem je niet, die krijg je'.

Zoals veel anderen riep ik regelmatig dat ik later 2 of misschien wel 3 kinderen zou nemen. Waarop ik standaard gecorrigeerd werd door mijn moeder. Ze legde me ook altijd uit waarom ik niet zomaar kinderen kon 'nemen' alsof het huisdieren waren. Dat het niet altijd even vanzelfsprekend is. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd waarop die woorden betekenis krijgen en je snapt waarom je het woord 'nemen' in deze context niet kan gebruiken. Ook al waren kinderen toen nog een ver-van-mijn-bed-show, ik gebruikte voortaan altijd het woord 'krijgen' als het over kinderen ging. 

Nu verbeter ik altijd iedereen om me heen, mijn eigen kinderen, maar vooral ook mijn man. Want op de één of andere manier lijkt het bij hem nog niet te blijven hangen. Misschien omdat hij een man is, of misschien omdat wij wel het grote geluk hebben dat we twee keer vanzelf zwanger zijn geraakt en ik nooit een miskraam heb gehad. We hebben twee gezonde kinderen op de wereld mogen zetten en daar genieten we elke dag met volle teugen van. Maar dit maakt niet dat ik dit maar normaal vind, sterker nog, ik vind het een wonder. Ik voelde me ontzettend gelukkig en bevoorrecht en dat gevoel is nooit meer verdwenen. 

Om me heen hoor en zie ik dat het ook vaak anders kan gaan. Ik zie hoeveel moeite sommige mensen ervoor doen om zwanger te kunnen raken. Hoeveel onderzoeken, tests, hormonen en nog meer ze moeten ondergaan om hun grootste wens in vervulling te laten gaan. En dan zijn er toch nog mensen die het over kinderen nemen kunnen hebben....alsof je naar de supermarkt gaat en tussen de koekjes en de crackers in op een schap met kinderen stuit en denkt: 'Nou het staat niet op mijn boodschappenlijst, maar nou ik er toch ben, kan ik er wel meteen eentje meenemen'.

Dus nee, kinderen neem je niet, je krijgt ze, als je geluk hebt. En dan kan je er maar beter ontzettend zuinig op zijn. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je