{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderen een opgave? Neem een puppy!

Afbeelding blog 'Kinderen een opgave? Neem een puppy!'

Een derde kind

Puppy's zijn net kleine kinderen. Of laten we maar zeggen dat ze nog veel erger zijn dan kleine kinderen! Onlangs hebben wij een puppy in huis genomen als zijnde "ons derde kind". Een kind dat ik ten minste niet zelf hoefde te baren en een vriend die altijd extreem blij is als je weer van de wc afkomt (want elke moeder weet dat het toilet  onze break van het gezinsleven is.)

Blijf van dat vliegengordijn af!

Optreden 2.0

Als je denkt dat kinderen niet luisteren, probeer dan eens een jonge hond in de pubertijd. Riep ik altijd naar twee 'Blijf van dat vliegengordijn af!' dan roep ik het nu naar drie! Ze vullen elkaar prima aan hoor, die koters. Fijn dat ze allemaal in dezelfde fase zitten. Hoef ik het hopelijk maar één keer mee te maken.

Kinderen zitten overal aan met hun handjes, honden zitten overal aan met hun tandjes: de huiskamerplanten, takken en stenen, rondslingerende spullen. Ik dacht dat ik eindelijk weer mijn huiskamer stukje bij beetje terug kreeg, maar we beginnen dus gewoon weer van voor af aan. Puppyproof! Dat moet het in huis zijn, wil je niet de hele dag rennen. Je bent in ieder geval goed in beweging op zo'n dag, dus ik kan het je wel aanraden hoor.

Het duurt maar even

Het voordeel is wel dat een hond binnen 10 tot 12 maanden volwassen is. Bij kinderen duurt dit meestal iets langer. en bij sommige jongens wil het helaas soms helemaal niet lukken. Het geeft zoveel leuke momenten in huis! De kinderen komen uit school direct knuffelen met de hond en bij het wakker worden vragen ze direct om de hond. Ze kunnen lekker in het park met z'n drieën met stenen en takken klieren, samen in de tuin kakken (tja, want onze peuter is ook nog niet compleet zindelijk) en alle kleine kriebelbeestjes ontdekken die er zijn. Ik denk dat als je een puppy aan kunt, je klaar bent voor het echte ouderschap :)

Lees mijn blogposts ook op Mom on Top

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je