{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderbijslag:noodzaak of luxe?

Kinderbijslag ontvang je zodra je kinderen hebt. Ieder kwartaal krijg je het bedrag weer binnen. Wat vind jij:is dit noodzaak of luxe?

Afbeelding blog 'Kinderbijslag:noodzaak of luxe?'

Kinderbijslag...Het is bijna zover: over enkele weken is het nieuwe kwartaal aangebroken en krijgen we weer een aardig bedrag op onze bankrekening gestort. Heb jij ook al visioenen over dat prachtige meisjesjurkje of die stoere jongensschoenen? of gaat alles linea recta op aan 'vaste lasten'?

Sinds wij kinderen hebben kijken we stiekem ieder kwartaal toch wel reikhalzend uit naar de kinderbijslag. Wij zetten een deel op de spaarrekeningen van de kinderen en de rest gaat op aan kinderkleding, schoenen of een extraatje. Alhoewel wij echt wel letterlijk en figuurlijk op de kleintjes moeten letten, voelt het toch iedere keer weer als een luxe. Wij hebben bewust voor kinderen gekozen, alle voor-en nadelen zorgvuldig tegen elkaar afgewogen en behalve dat deze kinderwens ons gegund is, krijgen we ook nog eens vier keer per jaar een mooi bedrag op de koop toe. Ik zie het dus zeker niet als een vanzelfsprekendheid.

Alhoewel het bedrag in omringende landen een stuk hoger blijkt te zijn, ben ik toch niet ontevreden over de hoogte ervan. Wel vind ik het triest dat de overheid in de toekomst gaat bezuinigen op de kinderbijslag voor kinderen vanaf 6 jaar, terwijl juist oudere kinderen een stuk meer kosten. Bezuinigingen zijn natuurlijk nooit leuk, maar als het dan toch nodig is, dan maar beter op de jongste leeftijdsgroep. Vanzelfsprekend zal dat niet gebeuren, aangezien deze maatregel een stuk minder zal opleveren voor de staatskas.

Ondanks dat ik de kinderbijslag dus best een luxe vind, schrik ik toch iedere keer weer van reacties van mensen zonder kinderen op nieuwswebsites of forums. Je leest daar tientallen reacties van niet-ouders die vinden dat je als ouders zelf je 'hobby' maar moet bekostigen. Heel erg kort door de bocht natuurlijk, want kinderen zijn de toekomst!

Wat vind jij, is de kinderbijslag noodzaak of luxe?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je