{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kilo's teveel en zo'n honger..

Ik had de illusie dat ik na de bevalling snel de kilo's kwijt zou zijn. Maar ik ben moe, heel moe en grijp dan te snel naar lekkers.

Afbeelding blog 'Kilo's teveel en zo'n honger..'

Inmiddels is ze 9 weken oud. Voor de bevalling had ik een ideaal beeld voor ogen. Ik met 2 kindjes stralend en snel weer slank achter de kinderwagen. Een deel klopt: met 2 kindjes achter de kinderwagen. Maar slank en stralend? Nee.

Door de borstvoeding verbrand je 500 extra calorieën op een dag. Mooi dacht ik: dan zal ik snel afvallen. Maar helaas: als ik mijn 'gewone' eten alleen eet val ik halverwege de dag om. En dus (vr)eet ik tussendoor vanalles wat ik tegen kom. De snoepjes van mijn zoontje, koekjes in de la en anders ligt er wel een zak chips. Iedere keer denk ik: ik moet gezondere keuzes maken. Maar waarom lukt het mij niet? Ik ben moe, voel mij dik en heb de hele dag honger.

Vanaf volgende week start ik bij een life coach. Ik hoop dat zij mij kan helpen naar een gezond eetpatroon waardoor ik mij hopelijk fitter ga voelen. Want ik weet ook wel dat het lamlendige van al mijn suiker dippen komt. Maar daar denk ik pas aan als ik alles al achter de kiezen heb en ik mij na een uur bedenk dat ik weer honger heb.

Ik hoop dat ik door aanpassen van mijn voeding dit ook overbreng op mijn kinderen. Mijn zoontje van 3 is een snoepkont en dat kan hij maar van 1 iemand hebben.. Juist, mama.

Ik verwijt mijn eigen moeder dat ik dit eetpatroon heb omdat ik thuis niets anders zag. En nu, nu doe ik zelf hetzelfde.

Maar, voor het verder uit de hand loopt en ik aan de slachtoffer kant blijf zitten is het nu tijd voor actie! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je