{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kijkoperatie

Afbeelding blog 'Kijkoperatie ' Achtergrond blur afbeelding

Eindelijk kregen we een datum... moesten nog wel even een paar weken geduld hebben maar afgelopen week was het eindelijk zo ver. Helaas gebeurde er iets heel heftigs in mijn relatie waardoor het allemaal even extra zwaar was/is.

Maandag werden we opgenomen en verbleven een nacht vooraf al in het ziekenhuis. Dinsdagochtend was hij als eerste aan de beurt, hij deed het goed, hing wel als een aapje om me heen. Gelukkig fijne afleiding door de pedagogische medewerker die bleef tot in de ok. Prikken lukte niet dus werd het toch een kapje; volledig in paniek ging hij onder zijl.

Er werd aangegeven dat de operatie ongeveer 15 tot 30 minuten kon duren. Het werd 1,5 uur voordat ik hem weer zag, hij kwam volledig over de rooie uit narcose. Ze zijn 45 minuten met hem bezig geweest om hem rustig te krijgen. Na wat extra pijnstilling en een keer spugen viel ie eindelijk in slaap. Al met al 3 uur op de uitslaapkamer gezeten.

Nu was het wachten op de uitkomst, de arts had telefonisch al het een en ander doorgeven maar was zo warrig dat we moesten wachten op duidelijkheid als ze langs zou komen. Zodra ze kwam werden we meegenomen en ze liet ons de foto’s zien o.a. flinke vernauwing aan zijn luchtpijp.

Ze vertelde ons dat er twee opties zijn; of wachten tot hij ouder wordt, zijn luchtpijp groeit mee dus klachten zullen minder worden (maar zijn luchtpijp zal altijd te klein blijven voor bijv een beademingsbuis). Ook moeten we direct bij iedere kroepaanval direct naar het ziekenhuis zonder twijfel, hij moet direct medicatie, grote kans dat ie dan iedere keer wordt opgenomen. Een hele heftige luchtweginfectie kan hele grote gevolgen hebben :-(

De andere optie is een operatie, dan halen ze een stuk kraakbeen bij zijn rib weg en dat zal dan naast zijn luchtpijp geplaatst worden aan twee kanten. Zijn hals zal ook aan twee kanten openen moeten, dan plaatsen ze ook een beademingsbuis die een week blijft zitten, hij zal in die tijd in slaap gehouden worden.

Daarna nog twee operaties: één om de beademingsbuis te verwijderen en na een aantal dagen nog een om te kijken hoe het geneest.

Beide opties zijn met risico en mega zwaar om een besluit te nemen. We neigen nu naar de operatie omdat er dan kans is dat het klaar is. Hij heeft dagelijks last dus het is niet dat hij af en toe een aanval heeft.

Hoop dat mijn post niet te warrig is maar zoals jullie vast begrijpen staat ons leven even volledig op zijn kop.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Pseudo, #kroep

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je