{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerstvakantie daar is hij dan eindelijk.

De eerste werkperiode zit er alweer op en wat is dat toch snel gegaan. En wat een mooie afsluiter was het kerstdiner.

Afbeelding blog 'Kerstvakantie daar is hij dan eindelijk.' Achtergrond blur afbeelding

Na de herfstvakantie ben ik weer begonnen met werken en ik heb het gevoel een paar keer met mijn ogen geknipperd te hebben en het is alweer de kerstvakantie. Wow, wat is de tijd toch gevlogen. 

Gisteren had ik het kerstdiner op mijn werk en omdat ik wou helpen met de klas klaar zetten en ook bij de musical wou zijn moest ik Nino eerst nog onderbrengen. Want mijn man moest gewoon werken. Meestal past mijn schoonmoeder op omdat mijn moeder niet zo vaak tijd heeft maar dit keer kon ze wel en was het dan eindelijk zo ver en kon ze op Nino oppassen. Heerlijk hoeveel zin ze erin had, zo laat je je kindje wel gerust achter. Mijn zus had ook gehoord dat Nino bij mijn moeder zou zijn en is dan ook meteen langs gegaan.

Ik ben naar mijn werk gegaan en heb de klas weer samen met mijn collega sfeervol aangekleed. Mijzelf in leuke kerstkleding gehesen en daar waren ze dan al de kinderen. En wat hadden ze veel eten mee. Echt heel veel eten. Nadat wij klaar waren met eten en de kinderen opgehaald werden door de ouders hebben zij ook nog even mee mogen smikkelen.

IMG_0394.JPG     IMG_0395.JPG

Het mooie aan het kerstdiner is de serene sfeer die er in de klas heerst. Er is rust en vrede in de klas en alle kinderen doen eraan mee. Nooit zul je een kleuterklas zo rustig zien als op het kerstdiner. Ouders zijn altijd verbaasd wat voor kalmte er is in de klas. Dat in tegenstelling tot de gang waar de kerstmarkt en kerstborrel voor de ouders plaats vind. Elke keer als de deur van de klas open gaat komt er dan ook een zee van geluid naar binnen en haasten wij ons om de deur snel weer dicht te doen om weer heerlijk in onze eigen sfeervolle bubbel te blijven. Erg grappig omdat het meestal anders om is natuurlijk.

Wat een heerlijke afsluiter vind ik dit toch van dit jaar. En dan heb ik het geluk nog niet op vrijdag te werken en dus niet de hele klas te hoeven opruimen. Want dat is nog een behoorlijk werk. Alle kerstspullen opruimen en de hele klas aan één kant schuiven zodat de vloer in de was gezet kan worden in de vakantie. Ik wens mijn collega's sterkte met de ochtend maar ben blij dat ik lekker met Nino binnen kan blijven want bah wat is het een vies weer deze ochtend. 

Nu op naar 2 weken vakantie. Er staan al wat leuke dingen gepland. Zo gaan we met wat vrienden sushi eten, ga ik met een vriendin naar een optreden van Dotan en ga ik met mijn man en kind en nog wat vrienden naar China Light Festival. Verder is er natuurlijk kerst en oud&nieuw dus genoeg leuke dingen om te doen. En verder, gewoon uitrusten en genieten van de tijd met mijn lieve jongen. Want Nino die is moe, niet helemaal top fit, een beetje verkouden en wat bleekjes. Dus lekker thuis zijn de aankomende tijd is ook voor hem wel fijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je