{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerststress..

Iets met gescheiden familie.

Afbeelding blog 'Kerststress..'

Het is nog maar november en Sinterklaas is nog niet geweest. Toch schiet ik elk jaar weer in de stress rond eind oktober.
Mijn ouders zijn al jaren gescheiden en de één is gelukkig hertrouwd, de ander is aan het latten geslagen..
De ouders van mijn man zijn nog samen en ook zijn "volwassen" broertje woont nog bij hun in. Iets met home sweet home ofzo, haha.
Ook de oma van mijn man is er gelukkig nog, maar natuurlijk rond zulke dagen extra eenzaam.

Voor jaren geleden deden we altijd één van de kerstdagen bij ons, dit i.v.m. kinderen die nog klein waren en, eerlijk, ik ben gewoon het liefst in mijn huis.
Maar helaas sinds enkele jaren werkt dat niet meer.
Continu kon vooral ik het zeiken en zeuren van de één over de ander aanhoren, terwijl ik elk jaar maar weer mijn best deed om er een geslaagde dag van te maken.
Ik heb toen ook de stekker er uit getrokken want, buiten mijn kerststress voor die tijd, had ik ook ineens stress tijdens de kerst en erna.

We hadden toen alles of over 1 dag verspreid :(.. Of over 2 dagen en vaak plakten wij zelf er dan voor ons als gezin nog maar een derde dag eraan vast.
Van de zotte gewoon, maar helaas realiteit.

Dit jaar kerst is er een nieuw probleem bij gekomen, want mijn schoonouders en omaatje willen niet meer in 1 ruimte zitten. Ik zal de hoe en wat achterwege laten maar erg netjes is het in ieder geval niet..

Mijn man en ik hebben altijd geroepen dat we pas voor een eigen kerst kiezen als omaatje (88 jaar nu) er niet meer is. En dat is een belofte die we ook zeker waar gaan maken, hoewel het elk jaar wel moeilijker wordt gemaakt.

Ik snap dan ook echt niet dat mensen zo egoïstisch kunnen zijn en er maar van uit gaan dat in dit geval IK elke keer alles maar oplos, of dat wij ons elke keer maar in bochten wringen om een ieder naar zijn zin te maken.
Nu weet ik dat we dan zelf een streep moeten trekken, want alleen wij kunnen dat doen. En geloof mij, ze krijgen ook van alles wel voor de voeten geslingerd.
Maar of dat het landen wil is een tweede.

Ik ga dit weekend ook maar eens goed overdenken wat WIJ voor een kerst willen.
En dat met omaatje bespreken :)

Rondom me merk ik gewoon en vooral in ons eigen leventje, dat mensen al meer van een ander verlangen.
Er absoluut geen rekenschap wordt gehouden met het gezin en hun drukke leven, verantwoordingen etc.

Hoe slaan jullie je door de kerststress?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #stress, #kerst

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je