Snap
  • Mama
  • stress
  • kerst

Kerststress..

Iets met gescheiden familie.
5 jaar geleden

Mijn oma zegt altijd: "Wie niet komt, hoeft ook niet te gaan". En weet je, die vlieger gaat prima op deze kerst. Als jij vindt dat oma voorrang heeft, dan nodig je die uit. En zeg je tegen je schoonouders hoe je de kerst doorbrengt. Dat ze welkom zijn als dat zonder stress en negativiteit kan, en anders; even goeie vrienden en volgend jaar beter. Hier ook elk jaar hetzelfde gezeik en gedoe, en mijn kerst is sinds de laatste keer lekker rustig: twee dagen he-le-maal niks ? Netflix, chill en ons eigen kerstdiner van verschillende hapjes, en genieten van onze fantastische zoon. Maak het jezelf niet zo moeilijk, mama... het is niet jouw strijd. ❤

5 jaar geleden

Hier ook elk jaar weer. Gescheiden ouders en m'n moeder kan m'n stiefmoeder niet uitstaan. Kerstavond is daarom voor m'n gezin. 1e kerstdag met m'n gezin, broertjes, moeder en opa. Tweede kerstdag smiddags naar m'n vader en stiefmoeder en s'avonds gourmetten met m'n schoonfamilie bij m'n schoonvader. M'n schoonfamilie wil het liefst de hele dag wat doen, maar dat kan ik niet maken naar m'n vader toe en zou ik ook niet willen. Wij moeten ons ook altijd aanpassen bij m'n schoonfamilie. Soms zou ik gewoon 1 dag willen waarbij iedereen bij ons thuis komt om het met z'n allen te vieren, maar dat zal wel nooit gebeuren.

5 jaar geleden

Pfff ik weet er helaas alles van. Succes!!! Ik ben er mee opgehouden. Gewoon kerst met degenen waar wij t leuk mee hebben vieren en geen stress van krijgen. Anders zonde van je “vrije” dagen.

5 jaar geleden

Snap het helemaal. Hebben wij jaren geleden ook gehad. Mijn zusje moest ook rekening houden met de schoonfamilie en ik natuurlijk ook. Alleen mijn man is de enige thuis dus daar hoefden we verder met niemand rekening te houden. Masr mijn zusje bij haar schoonfamilie dus wel. Dus wij waren altijd degene die zich maar moesten aanpassen. Vanaf dat mijn schoonmoeder is overleden (nu 8 jaar geleden) hebben we een duideljjke afspraak gemaakt. Het even jaar eerste kerstdag bij mijn schoonvader, het oneven jaar eerste kerstdag bij mijn ouders. Nu weet iedereen waar hij aan toe is en is daar al geen gezeur meer over. Succes!!!