{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerstdiner

moet dat nou zo overdadig

Afbeelding blog 'Kerstdiner'

Mijn ouders wonen ver weg. Om die reden vieren wij of kerst bij hen of oud en nieuw bij hen. En tja, ik kom er gewoon niet onderuit. Het kerstdiner! Nu heb ik samen met mijn zusje besloten dat wij om mijn moeder te ontlasten het kerstdiner maken. Wij maken de slaatje, Boeuf Bourignon en appel/cranberrytaart voor het toetje. Mijn zusje de soep en een pastagerecht voor de kinderen. De oudste van de hele groep kinderen is 7 en Boeuf is dan wat te hoog gegrepen. Daarbij welk kind lust nou geen pasta? Ze zullen er vast zijn, maar niet in onze familie

Hartstikke leuk natuurlijk maar toch zit me iets dwars. Het is zo overdadig. En misschien valt het bij ons nog best mee als ik anderen hoor maar toch. De reden dat ik het wel doe zijn mijn ouders. Maar zijn we eerste kerstdag thuis dan doen dit dus niet. We zijn daar een paar jaar geleden mee gestopt. 2e kerstdag is bij ons thuis altijd vaste prik en we halen chinees (en dan ook geen rijsttafels maar gewoon 2 of 3 gerechtjes).

Iedere vrijdag op weg naar de supermarkt kwam/kom ik langs de voedselbank waar het dan "uitgiftedag" (geen idee hoe ze het noemen) is. En als ik dan met mijn volle boodschappentassen daar langs rij dan denk ik aan dagen als Kerst, oud en nieuw, Pasen en in mindere mate Sinterklaas. Waar half nederland zich letterlijk "te vol" vreet (excuus voor het taalgebruik), er veel te veel op tafel staat en de helft de vuilnisbak in gaat terwijl anderen niet eens geld hebben om zelf "normale" boodschappen te kopen. Daarbij voel ik me lichamelijk meestal na een schranspartij (gelukkig alweer jaren geleden) meestal niet zo lekker.

En ik ben echt geen wereldverbeteraar of zoiets en ik gun iedereen een heerlijk kerstdiner met familie en vrienden. Maar zijn die laatste 2 niet veel belangrijker dan die overvolle tafel?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #kerst

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je