Snap
  • Mama

Kerst!!! Lekker meebleren met al die leuke liedjes!

De sint is weg, dus nu mag ik van mezelf lekker keihard mee zingen met al die heerlijke kerstliedjes!

Zondag hoorde ik al de eerste liedjes op de radio. Yes, dat betekent weer lekker schaamteloos meezingen met all I want for Christmas. Het lijkt wel alsof ik hier het hele jaar naar uitkijk, want iedereen moet het horen. Iedereen wordt lastig gevallen met mijn zangmood en mijn geweldig zangstem.

Vanmorgen begon het al nadat ik was opgestaan. man en kind lagen nog heerlijk te slapen, dus zocht ik All I want for christmas op met mijn telefoon en begon heerlijk mee te zingen in de keuken terwijl ik mijn brood maakte. Onderweg naar mijn werk zong ik de verschillende kerstnummers mee. Dat er soms iemand mij raar aankijkt maakt mij niks uit. Okee, ik hou wel mijn mond wanneer ik te wachten sta voor het stoplicht... want ik zat op de fiets. in mijn auto vind ik dat toch minder erg.

En toen was jet kwart voor 9. Ouders waren weg en mijn kleutertjes zaten vermoeid in de kring. En wat doe je dan als juf? Je zoekt je favo kerstnummer op, gaat op de tafel staan en zingt keihard mee. Mijn kleuters hebben nog nooit zo hard gelachen. Zelfs niet toen ik frozen had gezongen... Ik mocht het zelfs nog een keertje doen van mijn kleuters. Ik denk dat het kwam omdat ze het zo mooi vonden. Maar ben bang dat het toch een andere reden had.

Mijn kleutertjes hebben inmiddels 5 keer al het nummer All I want for christmas gehoord en zingen nu vrolijk mee. Echt te grappig.

Ben jij ook blij met al die kerstnummers? Wat bler jij het liefste mee?

8 jaar geleden

En helemaal terecht! Lekker doen wat jezelf fijn vindt is het belangrijkste!

8 jaar geleden

hahaha ja ze wilden dat het duidelijk was, dus heb het nu twee keer zitten lezen. ;-)

8 jaar geleden

En nu is mijn stuk 2 x geplaatst :-) Hum...

8 jaar geleden

Gisteravond heb ik een vrij lange reactie zitten tikken op mijn mobiel en vreemd genoeg zijn alleen de eerste paar zinnen gepubliceerd. Misschien omdat het een niet zo positieve reactie was ;-) ?! Anyway. Ik doe hem gewoon nog een keer want elke reactie / mening is er één, toch? Het is erg druk geweest met de Sinterklaas perikelen en in onze privé situatie is er ook nogal wat verdriet en onrust geweest. Ik heb dus het huis Sinterklaasvrij gemaakt maar ik heb bewust nog even niets gedaan met kerst. Ik vond het wel erg kaal dus vandaar ik de wigwam opgezet heb waar de schoorsteen van Sinterklaas stond en straks de kerstboom zal staan. Ook super gezellig! Vinden de kids erg leuk! Ik zet altijd een kerstboom en altijd versier ik de kamer. Dat doe ik al sinds jaar en dag. Natuurlijk draai ik ook voor de kids kerstliedjes maar erg fan ben ik daar zelf niet van. Ik heb wel een onwijs leuke cd met jazzy kerstnummers. Heerlijk. Verder heb ik niet zo veel met kerst. Ik vind het nogal opgelegd allemaal. Als ik zin heb om pannenkoeken te eten op 1e kerstdag, dan eten we gewoon lekker pannenkoeken en ga ik echt geen ossenhaas kopen. Als mijn kids in hun joggingbroek of spijkerbroek aan de kerstdis willen verschijnen, vind ik dat prima want ik vind het gewoon gezellig om met elkaar aan tafel te zitten. Zo scoor ik natuurlijk ook punten bij mijn pubers :-) Ik vind het vreselijk om bepaalde dingen te zien en te horen: hoezo moet het gezellig zijn want het is kerst? Ik vind het net als moederdag. Ik vind het leuk en fijn als mijn kinderen respectvol met mij omgaan en af en toe eens spontaan iets voor mij doen en niet op moederdag omdat het moederdag is en dat hoort. Ik heb die weerzin al heel erg lang tegen dit soort happenings. Dat verplichte, dat wat hoort en wat moet.... Brrrr... hou ik niet zo van. Noem me recalcitrant, noem me wat je wil. Ik heb nu zo veel heftige dingen mee gemaakt dat ik vind dat je zo veel mogelijk moet proberen te genieten. En niet alleen op hoogtijdagen en niet alleen van de zogenaamde grote dingen. De schoonheid schuilt, vind ik althans, toch zo vaak in de ogenschijnlijk kleine dingetjes.... Natuurlijk doe ik ook hier gek met de kinderen, zing ik ook uit volle borst mee en probeer ze liedjes te leren maar kerst moet voor mij vooral lekker relaxt zijn!