{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerst en Oud en Nieuw 2017

De rechter had voor de feestdagen al een regeling vastgesteld. Kerstavond, J. was ziek en had hoge koorts.

Afbeelding blog 'Kerst en Oud en Nieuw 2017'

De omgangsregeling werd door mij altijd nagekomen.

Van de rechter moest wij een overdrachtsboekje bijhouden daarin schreef ik hoe J. het de hele week had gedaan en of hij slechte dagen had gehad. Verder gaf ik aan wanneer J. nachtmerries had en slechte nachten had. Ook vermeldde ik erin dat mijn ex eerlijk moet zijn als het om het welzijn van J. gaat. Natuurlijk zag mijn ex al mijn zorgen als een verwijt jegens hem en gaf dat dan ook in een e-mail aan.

De feestdagen kwamen er aan. De rechter had voor de feestdagen al de omgangsregeling vast gesteld. Mijn ex zou J. 24 december om 10:00 uur ophalen en 25 december om 12:00 uur thuis brengen. 23 December kreeg J. hoge koorts en was helemaal niet lekker. Buiten was het ook erg koud. Ik belde mijn ex op om te vragen of hij J. in plaats van 10 uur, 12 uur kon ophalen, zodat J. niet al te vroeg uit bed moest aangezien hij koorts had. Mijn ex wilde er niet eens over nadenken en zei dat ik van alles aan het verzinnen was. Ik wilde de discussie niet aangaan en zei tegen mijn ex "ben ik dan de enige die aan het welzijn van J. denkt in plaats van mijn eigen plezier?" Met die woorden heb ik het telefoongesprek beëindigd. De volgende ochtend kreeg ik J. niet uit zijn bed. Hij had nog steeds koorts en heel erg suf. Wilde niet eten en drinken ging ook met heel veel moeite. Mijn ex stond voor de deur. Ik overhandigde J. aan hem en zei "let op hem, hij is helemaal niet lekker." Mijn ex keek mij heel vreemd aan en liep weg. De hele dag was ik een beetje onrustig, ik wist niet hoe het met J. ging en op mijn smsjes werd er niet gereageerd.

De volgende dag, 12 uur kwam J. aan. Hij was erg blij om mij te zien en wist niet hoe snel hij naar mij toe moest rennen. Hij gaf mij een dikke knuffel en een kus. Mijn ex overhandigde het overdrachtsboekje en ik keek hem aan. Ik zei "te diep in het glaasje gekeken gister?" Hij keek mij aan en zei niets. Aan zijn hele gezicht was te zien dat hij teveel had gedronken en dat hij een kater had. Mijn ex moest mij een bedrag betalen voor de inboedel en deze had ik het nog niet ontvangen. Ik vroeg hem er naar en hij reageerde er niet op. Ik dacht, prima dan stuur ik je wel een e-mail. J. was nog steeds niet fit en Kerst heb ik niet optimaal met hem kunnen vieren.

De week er na, oud en nieuw. Ook deze dag had de rechter al vastgesteld. J. zou op nieuwjaarsdag opgehaald worden. Mijn ex had het bedrag dat ik voor de inboedel zou moeten krijgen nog steeds niet overgemaakt. Hij belde aan, J. sliep nog. Ik deed open en ik keek hem aan. Rode ogen, een drank walm. Hij gaf aan dat hij J. kwam ophalen. Ik zei oh ja, je komt hem ophalen. Hoe zit het met het geld dat je aan mij moet betalen? Ik wacht er nu al een maand op. Hierop zei hij, ja dat bedrag krijg je, kan ik J. nu meekrijgen? Ik zei nee, eerst het geld en dan krijg je J. mee. Ik gaf J. niet mee (achteraf was dit een hele domme actie van mij). Mijn ex belde de politie op en deze stond na ongeveer 20 min voor de deur. Mijn ex reed met de beschikking overal heen. De politie arriveerde en hij overhandigde meteen de beschikking aan de agenten. De agenten belden aan en vroegen naar mijn verhaal. Ik gaf aan dat ik hier al een maand mee bezig ben en mijn ervaring leert dat wanneer het om geld gaat, ik niks van mijn ex kan verwachten. De agenten zeiden dat zowel hij als ik in ons recht stonden. Hij zei tegen mij dat ik mag vragen wat ik wil, omdat ik recht heb op dat geld. Ik gaf aan, als hij met de helft komt, vind ik dat prima. Ook zei ik tegen de agenten dat hij naar drank ruikt en ik mijn hart vasthoud. De agenten liepen naar buiten en ik zag aan de houding van mijn ex dat hier niet mee blij was. Eén agent stond heel dicht bij hem en ik hoorde alleen niet waar ze het over hadden, maar het zag er wel intimiderend uit. Mijn ex belde mij op en vroeg of hij het bedrag kon overmaken. Ik zei nee, ik wil het contant hebben. Hierop zei hij dat hij niet zoveel geld op zijn rekening heeft, waarop ik zei dan leen je het toch van je ouders? Dat deed je ook toen wij samen waren. Een half uur later stond hij voor de deur, met een tekst op een A4 en het geld. Hij keek mij aan en zei kan je dit document ondertekenen? Ik keek hem aan en zei, ik heb nog niks ontvangen, waarom zou ik dit moeten ondertekenen. Hij overhandigde het bedrag en vroeg of ik het document wilde ondertekenen. Ik nam dat document aan en zei ik maak J. wakker , kleed hem aan en geef hem eten en deed de deur dicht.

J. was wakker, gedoucht, gegeten en ik overhandigde hem aan zijn vader. Hij vroeg weer, kan je dat document ondertekenen? Ik keek hem aan en wendde mij tot J. en zei tegen J. "heel veel plezier bij papa kindje en mama ziet jou morgen."

Nadat mijn ex weg was, stuurde ik hem een e-mail en gaf aan dat ik het resterende bedrag eind van de week wil ontvangen op mijn rekening. Hierop kreeg ik een e-mail met heel veel verwijten en ook moest ik bevestigen dat ik het bedrag van hem had ontvangen..

De omgang is hierna goed verlopen tot eind juli....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je