Snap
  • Mama
  • gezellig
  • kerst
  • verplicht
  • nieuwjaar

Kerst

En dan de kaarten die ik kreeg. Mensen die een maand na zijn overlijden ons zonder blikken of blozen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensten.

Kerst. Ik had er nooit zoveel mee. Zeg maar gewoon helemaal niets.

Ik ben nooit goed geweest in verplicht gezellig zijn en nadat onze zoon overleed vervloekte ik die kerstdagen helemaal. Op de een of andere manier komt juist op die dagen het verdriet keihard binnen. 

En dan de kaarten die ik kreeg. Mensen die een maand na zijn overlijden ons zonder blikken of blozen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensten.  Zonder een persoonlijke boodschap, alsof er nooit iets was gebeurd. Ik was er zo boos over, dat ik die kaarten het eerste jaar verscheurde. Goed bedoeld of niet, ik wilde ze niet mijn mijn huis hebben.

Maar nu heb ik een peuter rondlopen. Die bij ieder lampje dat ze ziet, roept dat ze het zo mooi vindt.

Die hele dagen zich vermaakt met de kitscherige huisjes met lichtjes er in. Waarmee ik al drie keer naar de kerstshow in het plaatselijke tuincentrum ben geweest.

Een peuter, die ik wel een goede herinnering aan kerst mee wil geven, een warm gevoel.

Dus is mijn huis uitbundig versierd. Boom, lichtjes, kaarten, het kan niet op.

Allemaal voor haar, want zij kan er ook niets aan doen dat mama zo'n hekel aan kerst heeft.

11 jaar geleden

Ook al geloof je er niet in, (ik ook niet): steek samen een lichtje/kaarsje aan voor je kleine man samen met je dochter voor haar, voor hem, en voor jezelf. Maak gebruik van de lichtjes in de donkere kerstdagen, want als die lichtjes er niet waren zou het pas n sombere winter zijn bah. Dat zou hij ook niet willen dat zn mama nog somberder word, die lichtjes komen op een goed tijdstip denk ik. En in de zomer, een kaarsje.. ziet er nogal onzichtbaar uit.. Niet om het allemaal beter te maken natuurlijk maar alleen maar om je te troosten..

11 jaar geleden

Heel veel sterkte en wie weet ga je ooit weer genieten van de kerst... Hoe onbegrijpelijk dat misschien lijkt dat ik dat zeg... Geniet juist van iedereen die je dan om je heen hebt en dit geldt uiteraard ook voor je overleden zoontje. Hij is niet om je heen, maar wel altijd in je gedachten!

11 jaar geleden

Heel veel sterkte, probeer ondanks dit verschrikkelijke gemis van je dochter te genieten. dankzij haar zul je uiteindelijk ook weer leuke herinneringen aan de kerst krijgen.

11 jaar geleden

sterkte!