{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerst

En dan de kaarten die ik kreeg. Mensen die een maand na zijn overlijden ons zonder blikken of blozen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensten.

Afbeelding blog 'Kerst' Achtergrond blur afbeelding
Kerst. Ik had er nooit zoveel mee. Zeg maar gewoon helemaal niets. Ik ben nooit goed geweest in verplicht gezellig zijn en nadat onze zoon overleed vervloekte ik die kerstdagen helemaal. Op de een of andere manier komt juist op die dagen het verdriet keihard binnen.  En dan de kaarten die ik kreeg. Mensen die een maand na zijn overlijden ons zonder blikken of blozen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensten.  Zonder een persoonlijke boodschap, alsof er nooit iets was gebeurd. Ik was er zo boos over, dat ik die kaarten het eerste jaar verscheurde. Goed bedoeld of niet, ik wilde ze niet mijn mijn huis hebben. Maar nu heb ik een peuter rondlopen. Die bij ieder lampje dat ze ziet, roept dat ze het zo mooi vindt. Die hele dagen zich vermaakt met de kitscherige huisjes met lichtjes er in. Waarmee ik al drie keer naar de kerstshow in het plaatselijke tuincentrum ben geweest. Een peuter, die ik wel een goede herinnering aan kerst mee wil geven, een warm gevoel. Dus is mijn huis uitbundig versierd. Boom, lichtjes, kaarten, het kan niet op. Allemaal voor haar, want zij kan er ook niets aan doen dat mama zo'n hekel aan kerst heeft.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je