{{ message.message }}
{{ button.text }}

Keep calm and...

Zoveel goede en lieve reacties!

Afbeelding blog 'Keep calm and...'

Op de vorige blog (die ook op Facebook verscheen) heb ik veel goede en lieve reacties gekregen. Velen zeiden dat het een postnatale depressie was. Ondanks deze lieve en goede reacties, kan het nogal kort door de bocht zijn daar deze conclusie getrokken moet worden door een arts. Doch zette deze reacties mij zeker met beide benen op de grond. Keek mezelf aan in de spiegel en vroeg me af of het mij inderdaad teveel was geworden. Moest ik dan toch de huisarts bellen?
Mijn vriend vertel ik alles. Hij vond dat ik mezelf niet moest gek maken door alle reacties en hij wist dat ik zeker geen depressie had. Daarbij vroeg hij zich af of ik niet weer eens moest menstrueren, want dat gedrag van mij kwam aardig overeen met het gedrag wat ik had voor de zwangerschap als de menstruatie eraan kwam.
Geen idee dacht ik nog. Ben ik dan nu zo prikkelbaar? Ja klein beetje wel gaf hij aan. En ook dat merkt een baby op natuurlijk. Dat zeiden ook genoeg mensen in de reacties. Stom dacht ik, klopt... niet bij nagedacht. En inderdaad, dag na de blog kwam de menstruatie op gang. Danku danku!! *** Hormonen!!

Met een reep chocolade op de bank aan het nadenken over hoe ik dit ging aanpakken. Het moest niet erger worden (mijn gedrag) en ik las nogmaals de reacties door. Daar zag ik dat iemand aangaf om in bad te gaan met kaarsjes aan. Het magische woord ONTSPANNEN! Verrek ja...!! Stom dat ik dit al even niet meer gedaan heb.

Met dit in gedachten ging ik weer mediteren. Even tot mezelf komen.
Tevens toen de kleine man weer huilde, hield ik hem bij mij. Samen knuffelen. Adem in (1-2-3-4), adem uit (1-2-3-4). Dit werkte. Meneer werd rustig en viel zelfs weer bij mij op mijn borst in slaap!!! Ik huilde van geluk en wist dat dit het was. Ik was te gespannen en te gestresst.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties❤️❤️. Soms is het niet leuk om met beide benen op de grond gezet te worden, maar het werkt wel.

Dat van de bevalling kan ik niet terugdraaien, maar ik ben wel tot het besef gekomen dat ik de bevalling nog niet verwerkt heb. Vooral omdat ik niet de bevalling heb gehad die ik wilde.
Het wordt nu tijd om alles achter te laten en verder te gaan. Vooruit te kijken en vooral te genieten van ons meneertje koekepeertje.

P.s. Zelfs op dit moment dat ik dit schrijf, ligt hij in mijn armen te slapen 😍

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je