{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kamperen met vier kinderen deel 2!

Zonnen en kinderen gaat gewoon niet samen. ik neem die handdoek eigenlijk mee voor de sier..:)

Afbeelding blog 'Kamperen met vier kinderen deel 2! '

Kamperen Deel 2

Naar de zee is bij ons de hoofd activiteit op de camping. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij altijd een camping aan zee zoeken. Het liefst rollen we zo uit de tent/ vouwwagen/ camper/caravan waar we dan ook maar mee op vakantie zijn, het strand op.

En nee, ik hou niet zo van zwemmen in de zee. Ik lig maximaal 4 keer in de zee te spartelen gedurende de drie weken vakantie. Dan laat ik mij weer even meeslepen met mijn dochters in de golven. Hartstikke leuk maar het heeft één nadeel. Ik kom altijd met mijn bikini broekje op mijn enkels en mijn topje die ergens onder aan mijn navel hangt de zee weer uit. super grappig voor de omstanders, maar ik zie de lol er niet van in. Ik heb zoals manlief het noem een zon bikini. Daar moet ik me dan ook maar aan houden vind ik zelf. Mijn voeten, enkels en kuiten hebben wel elke vakantie dag zeewater gevoeld, want ik moet natuurlijk met onze peuter over de golven heen springen. Heel spannend.

Wat dat zonnen betreft is ook een hopeloze actie als je kinderen hebt. Ik zit sowieso constant de jongste van 9 maand in de gaten te houden dat hij niet teveel zand naar binnen werkt. Of schelpjes, takjes, zeewier hij lust het allemaal. Dat hij niet te ver bij ons vandaan rolt. Vanzelfsprekend hou ik de meiden in de gaten die aan het zwemmen zijn. (ik weet hoe het voelt om meegesleurd te worden door de krachtige golfen. Ik ben zelfs een keer met een vlieger opgestegen.) Onze peuter kan niet stil liggen/zitten of staan. hij wil tennissen, zandkastelen bouwen, piraten schepen bouwen, scheppen, mijn voeten ingraven (zodat ik uiterst verbaasd kan roepen’ Wha! Ik ben mijn voeten kwijt!) vliegeren, irritant doen, zand op mij gooien, water op mij gooien en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus een boek meenemen is echt niet nodig. Wij verstaan onder zonnen, met de kinderen spelen. En dat nog ongeveer 10 jaar. Nog even doorbijten dus.

Leuk joh, kinderen. Ik hou er elke vakantie weer een permanente frons aan over. Ik probeer zo nu en dan met een neutraal gezicht te ‘zonnen’, maar mijn dicht geknepen oog rimpels en mijn voorhoofd frons zijn toch echt beduidend witter dan de rest van mijn gezicht. Ik hoop over tien jaar met een neutraal gezicht te kunnen zonnen. Beetje jammer dat er dan waarschijnlijk echte rimpels zijn als ik een neutraal gezicht heb. Maar goed dat duurt nog even.

En toch ondanks al die rompslomp die een dagje strand met zich mee kan brengen hou ik er ontzettend van! Het scheelt natuurlijk ook dat manlief ook 2 paar scherpe ogen heeft. We zijn ons viertal in iedere geval nog nooit kwijt geraakt. Houden zo! Goed team of niet dan! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je