Snap
  • Mama

joggingpak moeder dat was niet mijn plan!

een dagje uit het leven van een echte joggingpak moeder! helaas is het er toch ingeslopen, de grijze joggingbroek...

huisvrouw zijn, nooit mijn doel in het leven geweest. ik geniet van de kinderen en dat ik ze kan zien opgroeien al is het soms toch echt te veel. 

in de ochtend word ik wakker, twee luiers en 3 kinderen om aan te kleden. meewerken staat niet in hun woordenboek helaas. broodjes maken, school lunch, schoenen zoeken en er 5 minuten voor dat we de deur uit moeten erachter komen dat ik nog in pyjama loop. ach dan maar jas erover en gaan met die banaan. onderweg schaam ik me diep! ik ben een joggingpak moeder geworden!

op school aangekomen probeer ik de klassenmoeder te ontwijken, er zijn een aantal inschrijf lijsten en ik red het gewoon niet om die ook nog erbij te hebben! tuurlijk wil ik niet de school gaan soppen, er ligt thuis nog genoeg!

Als het gelukt is om veilig de school uit te komen is het op naar de supermarkt met twee kleine mannekes die er echt geen zin in hebben. rond rennen door de winkel nog steeds in joggingpak! eindelijk bij de kassa aangekomen krijg je te horen van de dame bij de kassa dat je blijkbaar pindakaas op je wang heb zitten! al ruim een uur...

eindelijk weer thuis! vaatwasser aanzetten (was ik gisteren blijkbaar vergeten) twee poepbroeken, was verzamelen, beneden komen de vaatwasser dichtmaken omdat ie weer eens open getrokken is, dweilen... nog even en de mannen gaan naar bed! heerlijk even tijd voor mezelf!

ze slapen! woehoe! mail lezen, eten (o ja dat moest ook nog!). was draaien eten voorbereiden bedenken dat ik me ga aankleden. en toen was het 2 uur aaahhh helup school is over 15 min uit! jongens uit bed rennen naar de school om er bij het stoplicht achter te komen dat ik nog steeds in mijn grijze joggingbroek loop met een hele hoop vlekken ondertussen...

ruzie om wie er op de computer mag, legobak ondersteboven op de grond, batterijen van de trein op, potjes tijd, koken, ik heb gepoept, mag ik een snoepje? koken, tafel dekken het eetfestijn, afruimen, dweilen.

badtijd, het hele feest naar boven verplaatsen. eindelijk liggen ze allemaal op bed, bij het welterusten kusje krijg ik te horen "mama jij bent echt wel de liefste mama van de wereld!" o ja daar deed ik het voor.

tevreden plof ik neer op de bank in mijn rommelige huis, mama zijn is druk, hectisch, rommelig, vermoeiend en de moeite meer dan waard!

8 jaar geleden

Ik kleed mij eerst aan voordat ik uit bed kom, en dan pas help ik de kinderen. ( dan ben je van je joggingpakimago af) hihi ik heb er niet eens een, alleen een vlotte strakke, die je eigenlijk als gewone broek aan kan schieten) Altijd zo gedaan, hier een strak ritme. Eerst aankleden ( allemaal) dan naar beneden, dan eten, tanden poetsen, schoenen zoeken, jas zoeken en naar school. Na de vakantie moet ik alleen het ritme van de schooltassen inpakken er weer even bij oppakken. Doe ik dit niet dan loot de oudste nog in zijn pyama rond als hij naar school moet.

8 jaar geleden

Wat een leuke blog!!! :)