{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jippie een broertje of zusje

Yes een baby onderweg, en het denken begint

Afbeelding blog 'Jippie een broertje of zusje'

Eind november was het dan eindelijk zover, een positieve zwangerschapstest!

Achja eindelijk.... Onze dochter is inmiddels drie en we hebben wel bewust gewacht. Er zitten vast mensen in hetzelfde schuitje.

Mijn man werkt in de productie in onregelmatige diensten. Soms zit er voor een paar weken regelmaat in de onregelmatigheid totdat de bazen bedenken dat het leuk is om de complete planning om te gooien.

Ik werk daarnaast in de zorg, onregelmatige onregelmatigheid. Er zit geen structuur in waar mijn man dan wel zijn ploegen systeem heeft. Het is tijden lang alleen maar gepuzzel geweest diensten ruilen, op elkaar afstemmen, oppas en opvang echt we gingen stuk. Onze diensten zijn dus ook niet mooi op elkaar af te stemmen dus als het dan net zo eens wel zo uitkwam was het 'hoi schat', 'doei schat' en doorrrr. 

Laat staan dat dit met een kleintje al super lastig is, hoe dan met 2? Geen idee en daarom hebben we nu nog een paar maanden de tijd om dat uit te denken. Begin augustus verwachten we onze tweede en is onze dochter 4 jaar en gaat dus naar de basisschool, met continu rooster.

Het leuke is als we vroege diensten hebben, geen opvang of oppas die voor kwart voor 7 de deuren open heeft. We gaan geen uitdaging uit de weg, dit is hoe het gaat in deze tijden met twee verdieners. Verdomt lastig is het wel. 

Maar poehhh ik moet hard gaan nadenken hoe we het straks gaan indelen en of ik wellicht mijn werk anders moet gaan inrichten.

Tegenwoordig werk ik naast verpleegkundige als therapiehond begeleider binnen mijn organisatie. Wellicht dat ik dat stukje kan uitbreiden als zzper en wat minder uren in de zorg. Plantechnisch zal dat meer zuurstof geven.

Stof tot nadenken.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je