{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jij maakt mij kwetsbaar.

Jouw komst maakt ons de gelukkigste ouders van de wereld. Elke dag ben ik blij jouw moeder te mogen zijn, elke dag ben ik blij jou om mij heen te hebben. Maar naast het feit dat jij mij ontzettend gelukkig maakt, maak je me ook kwetsbaar en bang.

Afbeelding blog 'Jij maakt mij kwetsbaar. ' Achtergrond blur afbeelding

Dagelijks lees en zie ik berichten om mij heen van verdriet. Kinderen die gepest worden, mishandeld worden, ziek zijn of zelfs komen te overlijden. Ook moeders waarbij de zwangerschap niet loopt zoals gehoopt en waarbij er iets 'mis' blijkt te zijn met het kindje.
Elke dag prijs ik mij weer de hemel in dat jij een gezond en gelukkig jongetje bent. Jij bent nog zo puur, je bent nog zo open en onbevooroordeeld. Jij vindt iedereen lief en ziet in alles het goede. Jij bent nooit bang dat een ander jou niet leuk vindt; je loopt gewoon met je grootste glimlach op iemand af en geeft diegene een knuffel. En daarna wil je spelen! Er komt geen moment in je op dat de ander dat wellicht niet met jou zou willen. Zoals jij bent, zo zouden volwassenen ook moeten zijn.

Al dat mooie dat ik van jou zie, maken mij ook ontzettend angstig en kwetsbaar. Ik wil dat jij gelukkig bent en jezelf kan zijn en blijven. Maar ik weet dat mensen, en zeker kinderen, hard kunnen zijn. Natuurlijk leer je daarvan, het zal allemaal bij je ontwikkeling horen.

Daarnaast hoop ik iedere dag dat jij zo'n gezond mannetje mag blijven, zoals je nu bent. Gezondheid is helaas niet vanzelfsprekend, dat weten wij helaas zelf maar al te goed. Ik hoop nooit in de situatie te komen waarin je als ouder moet vechten voor de gezondheid van je kind. Laat staan dat je afscheid moet nemen van je eigen zoon of dochter, zoiets is niet te bevatten. Dagelijks denk ik aan ouders in onze eigen omgeving die zonder hun kanjer verder moeten. Het lijkt me ondraaglijk en ongelooflijk moeilijk. Zo moeilijk, dat ik het mij niet eens in kan beelden. Je kunt je proberen te verplaatsen in iemand, maar je weet nooit hoe zoiets is, tot je het zelf meemaakt.

Het ouderschap is het mooiste dat je kan overkomen, soms ook het moeilijkste.
Ik besef mij maar al te goed dat ik elke dag met jou moet koesteren. Dat doe ik zeker.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je