{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jij en je moeder

Afbeelding blog 'Jij en je moeder' Achtergrond blur afbeelding
Avonden lig ik te piekeren en overdag weet ik niet wat ik ermee aan moet. 12 jaar geleden is mijn moeder overleden en ik mis haar nog steeds elke dag. Vooral op de momenten dat je met iets zit en dit het allerliefst bij je moeder wil neer leggen. Ze hoeft dan soms alleen maar te luisteren, een antwoord is vaak niet nodig. Maar even die knuffel en de woorden dat je het allemaal hartstikke goed doet en dat ze trots op je is, dat is vaak al meer dan genoeg. Schoonmoeder Mijn schoonmoeder en schoonzus (29) zijn ook zo. Maar de band die zij hebben maakt mij boos en erg verdrietig. Mijn schoonzus (alleenstaand) heeft 2,5 jaar bij haar moeder in huis gewoond, en die is ook bij de bevalling geweest en heeft vanaf de geboorte geholpen bij het opvoeden van haar zoontje, die nu 3,5 is. Sinds ze 200km verderop is gaan wonen, belt ze om elk klein dingetje. Elke dag weer hangen ze wel een paar uur aan de telefoon of via skype. Er is geen moment dat als ik toevallig bij hun winkel binnenloop dat ze niet zitten te bellen. Het gaat ook altijd over haar. Wij wonen 5 minuten verderop, maar ik zie haar nooit, we gaan altijd daar naartoe. Terwijl ze met liefde 2,5 uur rijdt voor haar dochter. Ik zou zo graag is tegen mijn schoonmoeder willen zeggen wat dit met mij doet. Maar wie ben ik om dit te zeggen. Ik heb dit al eens eerder gedaan en ook toen is er niets uitgekomen ook al zei ze dat ze er iets mee ging doen. Want ze keek toen niet om naar Quin. Het was altijd het zoontje van mijn schoonzus waar de leuke dingen mee gedaan werden en waar opgepast wordt. Als wij iets vragen is het altijd moeilijk. Vraag Nu vraag ik mij af hoe bij andere mama's de band is met hun moeder. Zitten jullie ook elke dag aan de telefoon, of spreek je elkaar één keer in de maand, of heb je misschien helemaal geen contact meer?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je