{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jeugdzorg & het leed wat ze brengen. 🙁

Afbeelding blog 'Jeugdzorg & het leed wat ze brengen. 🙁' Achtergrond blur afbeelding

De laatste week was het even stil vanaf mijn kant. Ik heb een hele emotionele, drukke, ellendige periode achter de rug. Inmiddels dus 2 rechtzaken verder. De eerste rechtzaak om het gezag, daarvan zit ik nog in spanning op de uitslag te wachten. De 2e rechtzaak was van de week. Ruim 1,5 jaar geleden heb ik aangifte gedaan tegen de vader van mijn meisje... aangifte van zware mishandeling, bedreiging met een mes, fraude met mijn digiD en smaad & laster. Deze aangifte heb ik in opdracht van jeugdzorg stop moeten zetten. In die tijd was mijn meisje nog uit huis geplaatst & als ik de aangifte niet zou stoppen, zou mijn dochtertje voor altijd uit huis geplaatst worden. Krom he? #HetLeedDatJeugdzorgHeet😫

Gelukkig kreeg ik niet veel later mijn meisje weer terug en ik kon het niet verkroppen dat ik mijn aangifte had ingetrokken en dat mijn ex partner dus nooit gestraft zou gaan worden voor die vreselijke daden die hij mij jaren lang heeft aangedaan. Samen met mijn advocaat heb ik de rechtbank gevraagd om mijn aangifte alsnog te behandelen & zodoende had ik dus van de week de kans om alsnog mijn verhaal te doen.

De rechtbank vond het ook absurd dat jeugdzorg mij heeft verplicht de aangifte stop te zetten en er is dan ook besloten dat ze mijn aangifte weer gaan oppakken. 

Het balletje begint dus weer te rollen. De rechtbank heeft me gewaarschuwd dat ik een zware, heftige periode tegemoet zal gaan. Een periode waarin ik weer tot in details zal moeten vertellen wat er allemaal gebeurd is... Ik zie er heel erg tegenop, maar deze man moet gestraft worden voor zijn daden. Ik ben namelijk niet de enige die dit heeft meegemaakt met hem en ik zal ook zeker niet de laatste zijn.

Ondanks dit alles, eist jeugdzorg dat ik goed met hem kan samenwerken. Gek genoeg, is dit allemaal weer sinds we een nieuwe gezinsvoogd hebben. De vorige keek dwars door mijn ex heen, was er al van overtuigd dat ik & mijn ex nooit meer kunnen samenwerken. De nieuwe voogd wilt alles weer opnieuw gaan onderzoeken & veegt alle onderzoeken van de vorige voogd zo van tafel. --> oftewel, we beginnen gewoon weer van voor af aan & alles begint weer opnieuw. 🙄 Af en toe vraag ik me af of die mensen van jeugdzorg zelf wel mensen zijn.

Zo, ik wilde weer even wat schrijven. Toch wel fijn om op deze manier even mijn frustratie kwijt te kunnen.

Het lijkt me fijn om met andere moeders in contact te komen die ervaring hebben met jeugdzorg of in soortgelijke situatie hebben gezeten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je