Snap
  • Mama

Jel en Tes: spreken is zilver, zwijgen is stress! #5

Grijp naar de snoeptomaatjes en gooi alles aan de kant! Lees mee met de gesprekken van Jel en Tes. Deze aflevering: Eerste verjaardag vieren

Tes: Hoe hebben jullie Marits eerste verjaardag gevierd? Zaaltje gehuurd? Familie tot en met de 4e graad uitgenodigd? Buren 4 straten verderop ook?

Oh, enne... Cakesmash?

Jel: Mijn hemel... Nee! Gewoon met de mensen die voor ons het belangrijkst waren en zijn. Beetje versiering, taart... Hatseflats!

Tes: Vooral ook niet de hele dag

Jel: Nee, ik had wel uitnodigingen gemaakt dat ze welkom waren vanaf 14.00 uur

Tes: Die had ik nog niet eens...

Jel: Ik wel! Wilde niet de hele dag visite. Maar jullie wel een cakesmash, clown en taart met 5 verdiepingen?

Tes: Welnee! En zeker niet zo'n cakesmash. Overdreven overgewaaid Amerikaans gedoe

Jel: Verschrikkelijk... Ik hou ook niet van babyshowers en van de gender-reveal-taarten-feestjes-gedoe. Maar ik ben ook geen hippe hap

Tes: Ik ben er ook veel te gewoon voor. En had er al eens een blog over geschreven: Zullen we gewoon normaal doen met z'n allen

Jel: Alles lijkt steeds grootser en vooral duurder te worden. En ál die fotoshoots; zwangerschaps-, new born- en cakesmashfotoshoot. Het is geweldig om prachtige foto's te hebben van je kind, wij hebben Marit 1x voor de camera gezet en daar blijft het voorlopig bij.

Tes: Ik heb 2x een shoot gehad; 1x met Sara en 1 met de dames samen maar als de buren een nieuwe auto hebben moeten jullie er toch ook 1?

Jel: Wij moeten al 4 jaar een nieuwe auto, hahahaha! Weet je wat tegenwoordig ook hip is? Een geboortereportage. Dan is er een fotograaf die vast legt hoe jij je in de kronkels werkt om weeen op te vangen!

Tes: Heb je dus ineens een lens op je doos

Jel: Dat ook, hahaha! Ik moet eerlijk bekennen dat het foto's zijn met veel emotie enzo, toch wel iets voor in je prive-collectie.

Tes: Dat vind ik ook. We dwalen af!

Jel: Oh ja, hahaha! Maar wat zei ik... Alles lijkt steeds grootser en duurder te moeten. Dus ook die eerste verjaardag. Die onze ukkies zich alleen zullen herinneren door middel van foto's.

Tes: Wat heb je eraan? Je krijgt een overprikkeld kind dat gaat jengelen en die dan vervolgens niet meer slapen.

Jel: Overprikkeld, gezellig! Vergroot de feestvreugde. Voordat Marit 1 werd zat ik ook wel even met wat ideeen te stoeien maar gelukkig ben ik goed in relativeren.

Tes: Het wordt toch pas leuk vanaf een jaar of 3? Dan weten ze ook wat het betekend enzo.

Jel: Ik vond 2 ook wel leuk, 3 zal ongetwijfeld nog leuker worden!

Tes: Ik ben gewoon te nuchter voor dat overdreven gedoe..

Jel: Misschien is dat wel de sleutel tot succes. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Tes: Jahaa! Maar wat is tegenwoordig normaal? Wat voor een stedeling normaal is, is voor een Groninger buitensporig.

Jel: Ik denk dat wat wij normaal vinden door velen als 'saai' bestempeld word. Maar... Als je niet voldoet aan de norm van cakesmash en afgehuurde zaaltjes maakt je dat pas echt uniek!

Tes: Amen!

8 jaar geleden

Ieder zijn/haar ding... Wil je het groots vieren zou ik zeggen: vooral doen! Of liever toch kleiner en intiemer: ook zelf weten... Live & let live ;)

8 jaar geleden

Zo denk ik er ook over. Ik ben geen dorpse trouwens. Maar wel opgevoed met een nuchtere inslag. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Heb wel een babyshower gehad, dat vond ik wel erg leuk. Maar gewoon thee drinken en hapjes eten. Geen grootse cadeaus etc. Eerste verjaardag ook gewoon met naaste familie. Tweede verjaardag wordt net zo. Ze realiseert zich nu wel wat jarig zijn is, dat vind ik wel erg leuk. Heb er zin in, nog maar twee weken. Nog geen enkele professionele fotoshop gehad. O nee, nu lieg ik. Voor het geboortekaartje! Bijzondere foto's, misschien toch maar eens uit laten printen haha.

8 jaar geleden

Tsja, ieder zijn ding zeg ik altijd. Voor mij hoeft dat ook allemaal niet zo maar als mensen dat leuk vinden om te doen waarom niet?!

8 jaar geleden

Gelukkig hebben we allemaal een andere mening, anders zouden wij als mijn vriend eindelijk fotograaf is geworden niet heel rijk kunnen worden door alle mensen die wel graag foto's willen van de cakesmash en alles. ;) Wij hebben het wel gedaan en mooie foto's gemaakt en onze kleine vond het ook heel leuk gelukkig. Ik heb trouwens ook een gender reveal part gegeven, alleen neimand kende het principe hier... Desondanks toch een leuke dag gehad toen. Verder ben ik ook echt niet hip en hoeven wij ook zeker niet het duurste van het duurste. En ja mazzel dat mijn vriend dus proffesioneel fotograaf wil worden, dus alle shoots zijn voor ons gratis ;) Ik heb deze blog wel weer met een lach gelezen hoor, dus ga zo door!