{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je zou je kind nooit in de auto vergeten, toch?

Je zou je kind nooit in de auto vergeten, toch?

Afbeelding blog 'Je zou je kind nooit in de auto vergeten, toch?'

De meesten van ons denken dat we niet in staat zijn om zo'n vreselijke fout te maken, maar het is beangstigend gemakkelijk om je kind in de auto te laten. Leer de feiten over tragische sterfgevallen door hete auto's en hoor van twee ouders die de situatie uit de eerste hand hebben meegemaakt.

Natuurlijk, je bent misschien af en toe vergeten een liter melk op te halen in de supermarkt. Maar het vergeten van een kind in een voertuig is een heel ander verhaal - of niet?

Elk jaar sterven ongeveer 38 kinderen aan het onbeheerd achterlaten in een hete auto, een nationale non-profit gericht op het veilig houden van kinderen in en rond voertuigen. Dat is ongeveer één kind om de negen dagen. Al met al hebben meer dan 900 kinderen op deze manier hun leven verloren sinds 1990.

Bij het analyseren van gegevens van 1990 tot 2018 meldt dat ongeveer 13 procent van de kinderen doelbewust in de auto werd achtergelaten door een ouder die bijvoorbeeld dacht dat ze een "snelle" boodschap had gedaan en kwam naar buiten om haar kind dood te vinden . Ongeveer 27 procent stapte in een auto zonder dat hun ouders het doorhadden en konden niet uitstappen. Maar 56 procent bleef per ongeluk in de auto. Maar liefst 88% van de slachtoffers waren kinderen jonger dan drie jaar oud.

De gevaren van hete auto's voor baby's en kinderen

Een kind loopt een groter risico dan een volwassene in een hete auto. Dat komt omdat een klein lichaam drie tot vijf keer sneller opwarmt dan dat van een volwassene in dezelfde omstandigheden. "Het interne koelsysteem - zweten - is niet zo effectief bij kinderen als bij volwassenen, omdat een volwassene meer huid heeft waardoor zweet kan verdampen om het lichaam te koelen", een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het voorkomen van kinderletsel.

Wanneer koeling niet snel genoeg plaatsvindt, kan de lichaamstemperatuur van een kind snel stijgen tot een gevaarlijk niveau. Als het 104 ° F bereikt, kunnen belangrijke organen beginnen af te sluiten. Wanneer het 107 ° F bereikt, dreigt de dood door een zonnesteek. Dit kan sneller gebeuren dan de meeste mensen denken. Zelfs op een milde dag van 70 ° F kan de binnenkant van een auto binnen enkele minuten erg heet worden, zegt Carr. "Sterfgevallen als gevolg van een zonnesteek in auto's hebben 11 maanden van het jaar plaatsgevonden in bijna elke staat in het land."

2 echte verhalen over kinderen die nog in auto's achterblijven

Deze verhalen uit de eerste hand over kinderen die in hete auto's sterven, bewijzen dat de situatie iedereen kan overkomen.

Een verkeerde afslag nemen

Brett Cavaliero, een 45-jarige vader uit Austin, Texas, leefde deze horror uit de eerste hand. Op 25 mei 2011, tien dagen na de eerste verjaardag van zijn dochter Sophia, kleedden hij en zijn vrouw Kristie haar in een heldere, bloemrijke jurk die een geschenk was geweest van een van haar leraren kinderopvang. Hij bond haar vast in haar autostoel op de achterbank van zijn vrachtwagen en begon te rijden. Hij kwam te laat, had werk in zijn hoofd en Sophia sliep. "Ik reed deze gigantische heuvel af en aan de onderkant van de heuvel zou ik normaal een bocht naar links maken, haar afzetten en teruggaan naar het werk," zegt hij. Maar die dag deed hij dat niet. "Toen ik bij dat verkeerslicht kwam, maakte ik een bocht naar rechts en bleef ik naar mijn werk rijden. Sophia sliep in de rug. Mijn gedachten gingen verder op de automatische piloot en ik reed naar mijn werk." 

Toen hij aankwam, spraken sommige van zijn collega's op de parkeerplaats. Hij deed mee en liep met hen het gebouw in, Sophia achterlatend in de vrachtwagen. Niemand zag haar door de getinte ramen die ontworpen waren om auto's koeler te houden in de zon van Texas.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #auto

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je