{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je voornaam bepaalt je identiteit: wat betekent de naam van jouw kind?

Een naam hoort voor de rest van je leven bij je

Afbeelding blog 'Je voornaam bepaalt je identiteit: wat betekent de naam van jouw kind?'

Wat betekent jouw voornaam? Het kiezen van een naam is belangrijk, het bepaalt namelijk je identiteit. 

Je naam hoort bij je, of je er nou blij mee bent of niet. Wat je naam betekent, waar het vandaan komt en wanneer je voornaam in de mode raakte, kun je vanaf nu opzoeken in het Van Dale Voornamenboek. 

Het nieuwe boek van Van Dale is ook handig voor aanstaande ouders. "Je naam bepaalt voor een groot gedeelte je identiteit", zegt Heidi Aalbrecht. Samen met een collega onderzocht ze voor Van Dale waar de meest voorkomende namen in Nederland vandaan komen. "De namen die in het boek staan, hebben zich allemaal bewezen. Ze zijn hier al een tijd in gebruik en er moeten op dit moment zeker mensen zo heten." Er zijn vooral Westerse namen te vinden in het woordenboek, maar de populairste Arabische, Chinese en Afrikaanse namen staan er ook in. 

Aanstaande ouders

Voor aanstaande ouders is het nieuwe woordenboek heel handig. "Je wilt natuurlijk geen naam geven die een betekenis heeft waar je niks bij voelt. Al weet je nooit of de naam uiteindelijk overeenkomt met het karakter van je kind." 

"De betekenis van een naam is niet het eerste waar ouders over nadenken", zegt namendeskundige Gerrit Bloothooft. "Wanneer een naam echt een negatieve betekenis heeft, wordt deze misschien vermeden. Maar behalve jijzelf onthoudt niemand de betekenis van je naam."

Afkomst

De naam die je kind krijgt zegt meer over jou als ouder dan over het kind. "Het verraad uit welke omgeving je komt. Zo kiezen ouders uit een hogere sociale klasse vaak voor traditionele Franse of Hollandse namen zoals Sophie of Camille. Bij lager opgeleiden zijn Amerikaanse en Spaanse namen juist populair." 

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je