{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je schamen als thuisblijfmoeder?

Afbeelding blog 'Je schamen als thuisblijfmoeder?' Achtergrond blur afbeelding

Martijn en ik wisten nog voor wij bezig waren met kinderen dat als wij ooit ouders mochten worden dat ik fulltime de zorg voor onze kinderen zou hebben. Wij vinden beide belangrijk dat een van ons in ons geval ik, de volledige zorg voor onze kindjes hebben zodat een van ons helemaal mee kan maken hoe de ontwikkeling verloopt en daar waar nodig hen bij te steunen zoals wij denken en vooral voelen dat het goed is voor onze kind(eren). Wij zitten gelukkig in een positie dat zoiets ook mogelijk is. Wij beseffen ons maar al te goed wat een luxe positie wij ons in bevinden.

Ik maak altijd een grapje door te zeggen dat ik de Personal assistant ben van onze dochtertje Fay. Dat vind ik gewoon humor. Wat het betekend is dat ik fulltime thuis ben en alles mag meemaken van de ontwikkeling van ons meisje. Dit is zo’n bevoorrechte positie en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor!!

Het moet financieel natuurlijk mogelijk zijn om zo’n “functie” te mogen vervullen. Ik heb enorm veel respect en bewondering voor de moeders die dat niet kunnen, moeten en willen werken terwijl ze ook nog kids en een huishouden moeten runnen. (Ik buig voor jullie queens 🧡)

Het respect wat ik heb voor de alleskunners, willers en moet-ers zou ook door sommige ook andersom mogen zijn, voor de moeders die fulltime thuis de zorg hebben voor hun kids. Want net als dat werkende moeders harderwerkers zijn, zijn wij de moeders die fulltime thuis werken dat ook! 

Soms voel ik mij bijna ongemakkelijk om te zeggen dat ik voldoening haal om fulltime te zorgen voor onze dochter. Ik sta enorm achter deze keuze en geniet er dan ook heel erg van. Maar als dezelfde mensen keer op keer blijven vragen of ik mezelf nog wel vermaak thuis. Of wanneer ze nog net niet zeggen: lekker chill fulltime thuis, je hebt zeker Netflix al uitgespeeld of ons voor de zoveelste keer vragen: denken jullie er echt niet aan om Fay naar een opvang te brengen... 

Het voelt bijna alsof het verboden is of verkeerd als je “niets” anders doet naast het moederschap. Vele van ons zijn zo gefocust op carrière maken en meer, beter, groter, dat ze zich soms niet kunnen indenken dat er mensen zijn met andere interesses en behoeftes.

Laten we leven en handelen vanuit liefde en anderen ook laten leven vanuit liefde zonder elkaar te oordelen. Zeker wij moeders. Wij mogen wat meer voor elkaar klaar staan en elkaar kracht en liefde geven want we zijn allemaal strijders die kampen met slapeloze nachten en daardoor soms een kort lontje🧡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je