{{ message.message }}
{{ button.text }}

​“Je moet ook áltijd opletten, hé.”

Na 2 maanden minachtende blikken, durfde mijn schoonmoeder eindelijk haar mond open te trekken.

Afbeelding blog '​“Je moet ook áltijd opletten, hé.”'

Toen wij eenmaal thuis waren, brak ik. Het was zó fijn om op mijn eigen bed te liggen. Ik duizelde in slaap rond 10 uur s’ochtends en Rick maakte mij om 6 uur wakker voor het avondeten. Heerlijk. Patat. Jeetje, wat had ik daar zin in! Samen met het hele gezin waren we aan het schaterlachen en hadden we de tijd van ons leven. Zeker na zo’n vakantie.

Na het eten ging onverwachts de bel. Het zal eens niet: mijn schoonmoeder. Ik heb nooit een goede band met haar gehad. Het gaat namelijk alleen mar over Rick. Ze zal nooit eens vragen hoe het met mij of de kinderen is. Nee. Rick is belangrijk!

Wij vertelden haar het verhaal en er was geen sprankeltje van emotie te zien. “Jeetje Rick, wat moet jij geschrokken zijn vent..” Nou. Krijg toch de… Laat maar. Kwaad liep ik naar boven. Daar ging ik met Fay, Julia en Thomas op de Wii een spelletje doen. Ze genoten: mama was terug. Na 3 potjes tennis (waar ik ingemaakt werd door Thomas), ben ik maar eventjes weer naar beneden gegaan. Ik liep de trap af en voelde de ogen van mijn schoonmoeder in mijn nek branden.

Sindsdien kwam zij bijna elke dag ineens langs. Het voelde als een soort controle. Als ik er dan eventjes niet was en Rick was met de kinderen, kreeg ik een smsje: “Lekker uit?” Dat kwam echt als een mes in mijn rug. Ik wéét gewoon hoe zij het bedoelt, en dat is niet vriendelijk.

Na twee maanden dagelijkse bezoekuurtjes van mijn schoonmoeder, bracht zij dat ene onderwerp weer naar boven (note: ik was net begonnen met therapie en was doodmoe). “Maar wat is nog niet snap is: hoe heeft het kunnen gebeuren? Je moet ook áltijd opletten, hé!” Ik brak. Tranen stroomden over mijn wangen. Rick was verbijsterd. Hij stuurde zijn moeder weg (op een hele kwade toon, oeps..) en zakte samen met mij op de grond. Julia kwam erbij en gaf mij een deel van haar koekje: “Voor jou. Jij hebt het nodig.”

Ik wilde dat ik kon zeggen dat dit het ergste was wat zij gedaan heeft in die periode, maar nee. Er komen nog veel ergere dingen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je