{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je kind uit het oog verliezen

Ik vraag me af, hebben jullie deze gedachtengang ook wel is, lieve mede mama's? Of ben ik een Dramaqueen?! Haha!

Afbeelding blog 'Je kind uit het oog verliezen' Achtergrond blur afbeelding

De titel van mijn blog kan waarschijnlijk veel dramatische senario's oproepen. Ik ben echter benieuwd of ik met deze blog de "Meest over bezorgde mama van het jaar" award in ontvangst mag nemen, haha. 

Je kind uit het ook verliezen is een breed begrip als je het mij vraagt. Letterlijk uit het oog verliezen, kind uit je gezichtsveld bijvoorbeeld in de supermarkt. 'Huh waar is mijn kind?'. Maar even later vind je hem terug bij de koek afdeling of achter het touch screen computerspelletje speciaal voor de kids. Niks aan de hand!! Of emotioneel uit het oog verliezen.. Dat gebeurd vast richting de pubertijd ofzo en wil daar nog even niet overna denken. Of mischien de ergste vorm, even niet opletten en er gebeurt iets met je kind! Ernstig of niet ernstig, je voelt je altijd schuldig.. 

Echter wat ik wil aankaarten met deze blog: 

Senario 1:

Ik, mama, is alleen thuis met de kids. Het is tegen de middag en de kids zijn beide net lekker gebadderd en kijken nu samen op tv "Het zandkasteel aan zee". Ik daarin tegen, zit onder de fruit hap, stink nog naar "net uit bed gekomen mama" en mijn haar zit enorm in de klit. DOUCHEEE!! Mevrouw zet ik in de box en Meneer in de kinderstoel. Maar dan sta ik in de douch en mijn gedachten komen op gang..

Ik hoor Mevrouw huilen:

 • Wat is er aan de hand? 
 • Is ze gevallen? 
 • Haar hoofd gestoten tegen de box? 
 • Bloedneus? 
 • Zit ze klem? Met haar voet? Been?
 • Heeft ze het koud?

Ik hoor Mevrouw níét huilen:

 • Waarom hoor ik haar niet?
 • Is er iets gebeurt?
 • Ik heb haar box niet gechecked!! Zou er iets in hebben gelegen? Iets kleins?!
 • De duplo ton! Staat nog naast haar box! Zit daar nog klein speelgoed in wat ik over het hoofd heb gezien?!
 • Kan je stikken in een sok? Had ze wel sokken aan? Pffff..

Ik hoor Meneer wel/niet:

 • Zit hij nog wel in zijn stoel?
 • Ik heb hem vast gemaakt, toch?
 • Straks klimt hij bij Mevrouw in de box?! 
 • Doet hij iets gevaarlijks?!
 • Als hij maar niet heen en weer gaat wiebelen met die stoel, straks donderd hij een keer om..

Jemig, hou is op met die doom senario's man! Er is niks aan de hand! Maar toch zeep ik me heel snel in, pleur ik snel conditioner in mijn haar, poets in onder tussen mijn tanden en spoel ik alles tegelijk af. SNEL afdrogen! Badjas aan! En baby's checken. Ze leven en er is niks aan de hand, DUUUUUHHHH!!

Senario 2:

Mama en de kids zijn net lekker in de ochtend naar de speeltuin geweest. Daarna hebben we boodschappen gedaan. Melk, appelsap, fruit, kattevoer, lekker zwaar dus allemaal. Mevrouw 10 kilo, Meneer 15 kilo, boodschappen á 10 kilo, 8 trappen, 4 hoog, geen lift. Gaat hem niet worden mama.. Ik neem Mevrouw op een arm, Meneer wil maar 3 trappen zelf lopen en dan gilt hij: Tilleeee!!? Oke, oke.. De kids zijn uiteindelijk boven maar de boodschappen nog benede in de hal.. Een hongerige kat kijkt me aan en de verse melk moet in de koelkast.. Ik MOET naar benede lopen, geen ontkomen aan. Ik leg Meneer op de bank met de tablet, hij is toch uitgeteld van de speeltuin en slaapt zo. Mevrouw slaapt al en leg ik in de box. 'Ik ben zo weer terug?!' zeg ik tegen Meneer die me schaapachtig aankijkt en daarna alleen nog aandacht voor zijn filmpje heeft. Ik loop, nee ren over de gallerij en daar komende gedachtens weer op de hoek kijken..

 • Ik ben echt dom! Ik had Meneer ook "vast" moeten zetten!
 • Als hij maar niet uitvogeld hoe de deur naar het balkon open moet maken!!!
 • Of de voordeur!!!
 • Die moet ik ook gewoon op slot doen!!
 • Heb ik mijn sleutels wel mee? Ja, in me hand DUUUHHH!!
 • Hier zijn de boodschappen, nu SNEL naar boven!! Rennen, rennen! 
 • Als hij maar niet aan het gas zit!!
 • Of op een slapende Mevrouw aan het springen is! 
 • Als hij maar niet is gevallen, of huilt, of, of..

Sleutel in het slot, smijt de deur open. Meneer zit lekker op de bank zijn filmpje te kijken, ogen half dicht en vraagt me om een koekje. Mevrouw ligt vredig nog te pitten.. Ik daarin tegen ben bezweet en buiten adem.

Senario 3:

Een senario dat iets anders is dan de afgelopen 2 maar zeker niet onbelangrijk. Meneer is nu "oud en wijs" genoeg om "alleen" in bad te zitten. Met alleen bedoel ik zeker niet dat ik hem echt alleen laat en zelf ondertussen ga koken of stofzuigen!! Neeee!! Met alleen bedoel ik dat ik niet 100% mijn ogen op hem hoef te houden. Ik vouw vaak de was op als hij in bad zit. De deur naar onze badkamer zit ín onze slaapkamer en ons bed staat naast deze deur. Ik vouw de was op bed en precies een meter van mij vandaan zit Meneer dan in bad. Het is megaaa schattig als hij "alleen" denkt te zijn. Dan hebben de badspeeltjes en de tandeborstels gesprekken met elkaar en ligt hij lekker te chillen. Hij ziet niet dat ik elke 5 seconden of na elke spetter die ik hoor even om de hoek kijk want stel dat:

 • Hij opeens is op gestaan en uitglijd! (bad staat nog op een standaard)
 • Zijn speeltje uit bad valt hij die even wil gaan pakken.. Neeeee!
 • Hij op de een of andere manier toch kopje onder gaat!!? (ookal zou ik niet kunnen bedenken hoe, maar het gebeurt! En ik ga zeker niet een van die ouders zijn die dit "laat" gebeuren!!)

IMG_20160224_202847_1456342151.JPG

Kids uit het oog verliezen is zo lastig en ik vind het ook echt moeilijk. Ik MOET gewoon altijd, zo veel mogelijk een oog op hen hebben!

Laatste senario, om het af te leren.

Senario 4:

Mama staat af te wassen en Meneer en Mevrouw zijn lossss! Lekker aan het spelen met blokken en aan het tekenen maar goed opletten hoor, mama! Je moet zeker om de 3 seconden omkijken!! Want wat als:

 • Meneer Mevrouw per ongeluk een oog uitsteekt met een potlood?! Of anders om?!
 • Mevrouw de stifte. Heeft gevonden en de dopjes wil opeten?!
 • Ze onder de kast toch een klein verloren dingetje vind..
 • Meneer Mevrouw duuwd of slaat..
 • Ze iets te enthousiast knuffelen en geen adem meer krijgen!!
 • Meneer op Mevrouw gaat zitten.
 • Meneer over of tegen Mevrouw aan fietst!!
 • Ze op de bank klimmen en eraf donderen.. 
 • Tegenwoordig hebben ze een nieuw spel: klimmen op de leuning van de bank en zichzelf er dan vanaf laten vallen.. Wat als ze verkeerd neerkomen!!? En hun nek breken?!! OMGG!
 • Meneer op de bank springt en er dan naast springt.. 
 • Ze klimmen op tafels of de speelgoed kist en daar ongelukkig van af donderen?!

OMG!!!!!

En? Kom ik in aanmerking voor de "Meest over bezorgde mama van het jaar" award? Of heb ik deze al zelfs gewonnen?! (Dank u, dank u!! Maakt buiging). Of herkennen jullie je zelf hier ook wel ik? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je