{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je eigen spontaan samengestelde familie

Je hoort vaak de term dat je het met je familie moet doen en dat je die niet voor het uitkiezen hebt. Toch merk ik dat het ook anders kan.

Afbeelding blog 'Je eigen spontaan samengestelde familie' Achtergrond blur afbeelding

Familie is een groot woord en roept bij velen verschillende emoties op. Iedereen heeft er behoeft aan op bepaalde momenten maar soms is het gewoon ook even teveel of komen ze te dicht bij. Een paar maandjes geleden waren wij nog druk bezig met het zoeken naar een huis dichter bij de familie. Maar de zoektocht ging moeizaam en er kwamen spontaan dingetjes om de hoek kijken die het verhuizen steeds minder aantrekkelijk maakte. We merkten dat niet alleen mijn vriend en ik hier onder leden maar ook de spanningen werden Quin een beetje teveel. Dit was voor ons ook één van de redenen om alles te laten voor wat het was en hier zo lang mogelijk te blijven wonen. Want de huurcorporatie moet ons immers een andere woning aanbieden als ze dit huis gaan slopen en familie roept wel dat ze er voor ons willen zijn maar ik vraag mij toch wel af waar ze hun tijd vandaan gaan halen. Ze hebben het allemaal al zo druk.

Via de oudercommissie van de peuterspeelzaal heb ik een paar super leuke meiden leren kennen waar ik mee kan lachen, huilen en leuke dingen mee doe. We staan voor elkaar klaar als iemand hulp nodig heeft. Ook op het gebied van de kinderen. We helpen elkaar waar het kan. Nu Quin in groep 1 zit komen daar steeds meer mama's bij waar ik het goed mee kan vinden. Al denk ik dat ik dit wel te danken heb aan mijn bolle buik en zachte "zwangerschapsuitstraling". De drempel die er normaal ligt om een gesprek met iemand aan te knopen is nu heel laag. Want menig gesprek begint met de zin: "En hoelang moet je nog?" of "red je het nog een beetje?". Om vervolgens het gesprek af te sluiten met een datum voor een kopje thee om gezellig verder te kunnen kletsen.

Dan is er ook nog een groepje met dames waar ik (zonder dat ze het zelf door hebben) altijd mijn verhaal of vragen bij kwijt kan. Ik heb ze nog nooit in het echt gezien, maar ze zorgen voor een lach op mijn gezicht en geven me soms net even het duwtje in de rug wat ik nodig heb. Ze delen hun verhaal en emoties ook met mij wat het extra vertrouwd maakt. Waarschijnlijk ben jij ook één van die meiden die ik bedoel of misschien wordt je dat nog wel.

Dit is mijn spontaan samengestelde familie waar ik altijd van op aan kan en waardoor ik me zo goed als nooit alleen voel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je