{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jammie!

Na het lezen van het artikel op Mamaplaats over de placenta en ik me realiseerde eens iets gelezen te hebben over landen waar placenta's worden gegeten, was ik even benieuwd...

Afbeelding blog 'Jammie! '
Onder welke categorie zal ik dit eens plaatsen... tsja. Ik weet niet wat jullie na de bevalling hebben gedaan, maar ik weet nog dat ik de placenta even te zien kreeg. Best bijzonder. Maar ik hoefde hem niet mee naar huis. En zeker niet om hem op te eten, wat in de VS en in Engeland vorig jaar een trend was. Niet rauw hoor, nee zeg, geroosterd. Of verwerkt in de lasagne of een smoothie. Nog gezond ook (zeiden sommigen, al was dat niet duidelijk bewezen, het zou veel ijzer bevatten bijv. maar aan de andere kant ook een lading hormonen waar je dan al genoeg van hebt). Naast dit - m.i. redelijk bizarre voedsel - kwam ik nog wel meer aparte etenswaren tegen, die ik m'n kinderen niet snel zou voorschotelen, maar ja, dat zal deels beslist cultuurgebonden zijn. Gedroogde hagedissen worden gegeten in Japan. Rotte sojabonen in diverse Aziatische landen. Rauwe octopus in China. Oogbal van een tonijn, wederom in Japan en China. Tarantula's in Cambodja. Madenkaas in Italië. De schapenmaag (haggis) in Schotland kende ik dan weer wel. De schapenkop uit Noorwegen bezorgde me koude rillingen. Alles uit de firuurpan lekker? I doubt it. Gefrituurde babypaling wordt gegeten in Italië. En niet te vergeten de ratelslang, waar zelfs een recept van te vinden is op smulweb! En in het rijtje vreemd voedsel stond ook rauwe haring uit Holland haha. Zo zie je maar, het is echt cultuurgebonden wat vreemd (of ronduit smerig) wordt geacht. Nou ben ik niet echt van het uitproberen van excentriek eten, maar ook weer niet geheel 'wat de boer niet kent dat eet ie niet', een beetje ertussenin. En zo zijn de kinderen hier ook. Echt heel aparte etenswaren kan ik me niet herinneren in mijn leven. Tijdens een vakantie in Italië kregen we jaren geleden met een groepje in een knusse bourgondische taverne een tig-gangenmenu met allerlei hapjes die ik niet geheel kon thuisbrengen, dus daar weet ik eigenlijk niet van wat ik heb gegeten, maar verder... nee, niet veel bijzonders. Geen juist bereide kogelvis. Zelfs geen Franse slak, 't is er gewoon nooit van gekomen. Hebben jullie in je leven vreemde dingen gegeten (in het buitenland)? En welke ervan zou je je kind ook rustig voorschotelen? Ik ben benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je