Snap
  • Mama
  • Voeding

Italiaanse aubergine-mozzarella ovenschotel

Italiaanse aubergine-mozzarella ovenschotel echt heerlijk en makkelijk voor 4 personen

Italiaanse aubergine-mozzarella ovenschotel

Ingrediënten

Porties: 4 ...
1 pond rundergehakt
3 aubergines
6 sjalotten (kleingesneden)
2 knoflooktenen (fijngesneden)
10 basilicumblaadjes
2 blikken tomatenblokjes
2 bollen mozzarella
250 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
paneermeel
2 eetlepels roomboter
1 el suiker
naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

1.Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm en bestrooi met zout en laat uitlekken (de bittere smaak wordt zo verwijderd) - ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180C.

2.Spoel de stukken aubergine af en dep droog.
Bestrijk met olijfolie (niet te veel) en leg ze 20 minuten in de hete oven (ze moeten een beetje zacht zijn geworden, maar niet té zacht).

Tomatensaus
Laat een dikke zware pan heet worden en doe er een flinke scheut olijfolie in.
Bak de gehakt rul ( met wat zout en peper)
Snij de sjalotjes fijn.
Bak de sjalotten (fruiten) en voeg de knoflook toe.
Laat even sudderen.
Voeg het blik tomatenblokjes toe
Voeg de suiker toe en laat geheel ongeveer 20 minuten op zacht vuur sudderen, zodat saus een beetje indikt.
Voeg op het laatst de basilicumblaadjes en zout en peper naar smaak toe.

3.Vet een ovenschaal in met olie en maak lagen van respectievelijk de auberginestukken, mozzarella, tomaten-gehaktsaus, Parmezaanse kaas. Je kunt op deze manier ongeveer 2 lagen maken.
Eindig met een mengsel van het laatste beetje Parmezaanse kaas en het broodkruim (paneermeel).
Bovenop leg je de vlokken boter en plaats de schaal ongeveer een half uur in de hete oven.
Laat even afkoelen alvorens te serveren (zo lopen de smaken een beetje terug in de aubergine).

Serveersuggestie

Lekker met brood en een uitgebreide salade. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Ook koud of lauw heerlijk en eventueel als voorgerecht ook!

Meer weergeven

9 jaar geleden

Klinkt echt super lekker!

9 jaar geleden

Wat leuk ben benieuwd wat je er van vind, ik zal nog eens wat meer dingen plaatsen heb hee veel heerlijke en makkelijke recepten

9 jaar geleden

Wow, dit lijkt me echt een heerlijk recept!!! Ik ga hem van het weekend proberen. leuk dat je hem deelt :)!