Snap
  • Mama
  • #ochtendritueel
  • #routineleren

It's like riding a bike

Mijn zoon is snel overprikkeld. Hij kan zijn emoties moeilijk reguleren, verdraagt weinig sturing en heeft een grote behoefte aan structuur. Is dit laatste er niet dan kan hij heftig reageren. Onduidelijkheid geeft hem als het ware een onveilig gevoel. Dit alles betekent dat wij thuis vaste routines creëren waar mogelijk, zoals bijvoorbeeld het ochtendritueel.
5 jaar geleden

Hoi Annemiek, Dankjewel voor je reactie. Ja, ik zie in onze zoon ook elementen van ASS en die kwamen ook uit een psychologisch onderzoek twee jaar terug (toen hij 5 was). Hier kwamen toen ook elementen van ADHD naar voren en vermoedelijk helt het hiernaar over maar dat moet nog blijken (hij zal de komende tijd weer onderzocht worden). Maar zeker leuk, gezellig en ondernemend ?

5 jaar geleden

Hoi mama1988+1, dankjewel voor je reactie. Ik realiseer me daardoor dat het natuurlijk lastig te interpreteren is als de achtergrond niet bekend is. Mijn zoon heeft last van overprikkeling, heeft een emotieregulatie probleem, verdraagt weinig sturing en heeft een grote behoefte aan structuur, hetgeen in dit geval betekent dat als ik letterlijk boven en onder omdraai, en hem dus eerst laat ontbijten en dan laat aankleden hij zich na het ontbijt er niet toe kan zetten om de handelingen te doen die boven moeten. Hij reageert dan ontzettend heftig. De handelingen naar beneden halen kan helpen maar omdat hij dan niet zelfstandig wil aankleden kost dat meer tijd wat vooral in de ochtend er niet is. Meest prettig voor iedereen en vooral voor hem is dan ook om de structuur bij het opstaan te handhaven.

5 jaar geleden

is het erg dat je bepaalde dingen niet op dezelfde manier doet. Hoe erg is dat je eerst ontbijt en dan aankleed?

5 jaar geleden

klinkt nu al als mijn zoontje (net 5 jaar) met ASS. Gewoon gezellig leuk en ondernemend.