{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is een Barbie lichaam wel mogelijk??

Barbie, de perfecte vrouw toch? of toch niet? Lees hier meer>>

Afbeelding blog 'Is een Barbie lichaam wel mogelijk??' Achtergrond blur afbeelding

Barbie, de perfecte vrouw toch? of toch niet? Een Amerikaans onderzoek team heeft onderzoek gedaan naar de afmetingen van Barbie's lichaam en de gemiddelde vrouw in Amerika. 

Volgens dit onderzoek zou barbie in het echt haar hoofd niet omhoog kunnen houden vanwege haar te dunne nek en in verhouding te grote hoofd. haar ingewanden zou ze moeten missen vanwege haar smalle taile en ze zou niks kunnen optillen. Ook zou staan onmogelijk moeten zijn door haar te kleine en smalle voeten.

Het is niet de eerste keer dat Barbie in opspraak komt.  Mattel heeft  in 1998 al de nodige lichaamsaanpassingen gedaan door de taille te verbreden en de borsten te verkleinen om haar meer ‘levensecht’ te maken, maar nog is ze ver van werkelijkheid.

En dit geld natuurlijk niet alleen voor Barbie, de paspoppen in de winkels geven het zelfde beeld. Veel meisjes en vrouwen zien deze figuren als ideaal beeld. Uit eerdere onderzoeken blijkt ook dat meisjes die Barbie en de modellen in magazine's als voorbeeld nemen en z'n figuur willen hebben een lager zelfbeeld hebben en 8 van de 10 met eetproblemen kampt.

In Zweden hebben ze momenteel een goed initiatief in de winkels! Er zijn daar nu winkels die paspoppen gebruiken die grotere maten hebben en meer rondingen.

Graag zou ik deze ook in Nederland in de winkels zien maar ook denk ik dat het een goed idee is voor de magazine's om wat meer dames met meer rondingen te gebruiken.

 

wat denken jullie hier van??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je