Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Is een Barbie lichaam wel mogelijk??

Barbie, de perfecte vrouw toch? of toch niet? Lees hier meer>>

Barbie, de perfecte vrouw toch? of toch niet? Een Amerikaans onderzoek team heeft onderzoek gedaan naar de afmetingen van Barbie's lichaam en de gemiddelde vrouw in Amerika. 

Volgens dit onderzoek zou barbie in het echt haar hoofd niet omhoog kunnen houden vanwege haar te dunne nek en in verhouding te grote hoofd. haar ingewanden zou ze moeten missen vanwege haar smalle taile en ze zou niks kunnen optillen. Ook zou staan onmogelijk moeten zijn door haar te kleine en smalle voeten.

Het is niet de eerste keer dat Barbie in opspraak komt.  Mattel heeft  in 1998 al de nodige lichaamsaanpassingen gedaan door de taille te verbreden en de borsten te verkleinen om haar meer ‘levensecht’ te maken, maar nog is ze ver van werkelijkheid.

En dit geld natuurlijk niet alleen voor Barbie, de paspoppen in de winkels geven het zelfde beeld. Veel meisjes en vrouwen zien deze figuren als ideaal beeld. Uit eerdere onderzoeken blijkt ook dat meisjes die Barbie en de modellen in magazine's als voorbeeld nemen en z'n figuur willen hebben een lager zelfbeeld hebben en 8 van de 10 met eetproblemen kampt.

In Zweden hebben ze momenteel een goed initiatief in de winkels! Er zijn daar nu winkels die paspoppen gebruiken die grotere maten hebben en meer rondingen.

Graag zou ik deze ook in Nederland in de winkels zien maar ook denk ik dat het een goed idee is voor de magazine's om wat meer dames met meer rondingen te gebruiken.

 

wat denken jullie hier van??

10 jaar geleden

Hmmm ja, ik zelf heb wel maatje 34, 50 kg, met een lengte van 167. Na 2 zwangerschappen verder, en flink wat aangekomen te zijn (wat dus blijkbaar echt alleen in de zwangerschap mogelijk is) val ik dan toch weer gelijk op de 50 kg, AARGHHH!! hoor heel veel mensen van meid wat kun jij eten! en je bent nog maar een spinnetje, Ja idd ik kom gewoon niks aan, en zou echt wel wat kilo erbij willen. mijn schoon moeder zweert erbij dat over een paar jaar ( + de 30 gepasseerd ) toch echt wel wat breder en zwaarder word. dus we gaan maar door..:)

11 jaar geleden

daar ben ik het helemaal mee eens

11 jaar geleden

ja, die barbie. dat kan dus niet, die lichaamsverhoudingen. onlangs nog aangetoond idd. wel bijzonder toch. dat is idd het beeld dat meisjes hebben bij mooi zijn. ik vind het het belangrijkste dat we onze kinderen (niet alleen de dochters) leren, dat we allemaal anders zijn en dat dat zo hoort. je bent het mooist als je jezelf goed voelt, en dat betekend er zo uitzien als je zelf wilt, niet zoals een ander dat wil. wat je niet gegeven is, is omdat iedereen anders moet zijn, om de wereld interessant te houden.

11 jaar geleden

Ik vind dat barbie gewoon moet blijven zoals ze is. Ik vind t een prachtige pop. Echter is het geen model om jezelf aan te spiegelen. Het is de taak van de ouders om ervoor te zorgen dat kinderen dat ook niet gaan doen.