{{ message.message }}
{{ button.text }}

Investeren in jezelf, best lastig af en toe

Afbeelding blog 'Investeren in jezelf, best lastig af en toe'

Nu ben ik, voor degene die mij volgen op Instagram zullen dat wellicht al weten, geen negatief persoon. Ik zie graag de positieve kant van een verhaal, deel het liefst de mooie plaatjes van het leven en lachen doe ik maar al te graag. 

We zitten nu echter al bijna een jaar in een situatie die zo een slechte scène uit gtst zou kunnen zijn. Alles is anders, net de tweede periode achter de rug dat de school was gesloten en mooie vooruitzichten zijn ook niet echt aanwezig. We proberen er het beste van te maken en hangen thuis maximaal de slingers op. 

Die slingers werden de laatste tijd wel heel vaak opgehangen, alles moest gevierd worden, de borrelplanken kwamen steeds vaker voorbij en met een wijntje maakte we het net wat gezelliger. Nu ben ik nou eenmaal een echte Bourgondiër en genieten van lekker eten en een wijntje vind ik op en top genieten!

Maar de balans was zoek, waar ik een aantal jaar geleden nog fanatiek sportte, verantwoorde recepten deelde en daarnaast in het weekend genoot van de Brabantse gezelligheid was het tegenwoordig alleen maar de gezelligheid. Sporten daar deden we niet meer aan. Met de stappen ging het eigenlijk wel goed, in de eerste lockdown had ik een Fitbit aangeschaft, zodat ik daarin een reminder had om af en toe eens op te staan en actief te doen. Nu zag ik al een aantal keer op Instagram verschillende programma’s voorbij komen, maar de zin was ver te zoeken en nog steeds zat in mijn hoofd: “als we het maar gezellig hebben.”

Maar gezelligheid zit ook in je goed voelen als persoon, ik had behoefte aan meer energie, meer balans en meer regelmaat. Na de feestdagen had ik waarschijnlijk net als ieder ander het gevoel dat het nu echt tijd was om het anders te doen. En dan gaat het voor mij niet zozeer om de kilo’s. Dat getalletje op de weegschaal zegt mij niet zoveel, maar ik wilde mij weer beter voelen. Fitter, het liefst iets strakker, maar mij vooral weer Janneke voelen. 

Als mama is volop aanstaan dagelijkse kost en in de afgelopen periode deden we dat allemaal misschien wel net een beetje meer. Daarom koos ik begin dit jaar echt even voor mijzelf. Ik vond een programma van newbornfitmama waarbij ik lichamelijk echt aan mijzelf ging werken. Ik leerde mijn doelen concreet te maken en bewust tijd voor mijzelf te nemen. Ik kocht een boek waarin ik mijn gedachtes kwijt kon en ging vol goede moed dit avontuur aan. 

Nu na een aantal weken merk ik dat ik mij ontzettend goed voel, mijn doelen zijn deels behaald en ik merk dat ik straal en lekker in mijn vel zit. En ondanks alle maatregelen die nog steeds gelden en dat de vooruitzichten ook niet heel geweldig zijn ben ik blij dat ik in mijzelf heb geïnvesteerd. Zo makkelijk om voor iedereen te zorgen en net zo makkelijk om jezelf daarin wel eens te vergeten. Herkenbaar voor andere mama’s? 

Nu ben ik benieuwd? Hoe kiezen jullie voor jezelf! En wat is jouw ultieme me-time momentje? Fijne dag allemaal! Ik ga verder met de was, want tja dat hoort er nou ook eenmaal bij.

Liefs,

Janneke *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je