{{ message.message }}
{{ button.text }}

Instinctief ouderschap

Als ouder zijnde wéét je instinctief wat het beste is voor je kindje!

Afbeelding blog 'Instinctief ouderschap' Achtergrond blur afbeelding

Er bestaan zoveel verschillende soorten ouders. De een is thuisblijfmoeder of -vader, de ander een werkende papa of mama. De een loopt liever achter een kinderwagen, terwijl de ander zijn of haar kleintje dicht bij zich draagt in een draagdoek of -zak. Borst- of flesvoeding, wasbare of wegwerpluiers. Iedereen maakt een eigen keuze voor waar ze zich het lekkerst bij voelen.

Je keuzes in die maakt als papa of mama, doe je instinctief. Instinctief weet je wat het beste is voor je kindje en zul je er altijd je best voor doen om hem of haar gezond en gelukkig op te laten groeien. Zoveel verse ouders zijn heel onzeker of ze nu wel het juiste doen, maar weet je? Het belangrijkste is dat je van ze houdt en automatisch zul je altijd de beste keuzes voor ze willen maken.

En vaak met de jaren word je ook weer wijzer en kunnen je keuzes veranderen, omdat je inziet dat iets anders toch beter werkt. Niemand is perfect vanaf het begin, hoeveel ervaring je ook hebt met kinderen. je eigen kind is toch altijd weer anders en voelt heel anders.
Jouw kindje is van JOU.

En ja, dat is eng, in het begin zo'n klein wurmpje wat compleet afhankelijk is van jou, niet zonder jou kan en wil. En daar zorg jij voor en dat doe je uit jezelf goed, instinctief doe je het goed. En wanneer ze groter worden en steeds zelfstandiger worden, zul je het nog steeds goed doen. Iedereen heeft zijn eigen opvattingen en ieder kind zal anders opgevoed worden, maar da's hartstikke logisch! Want iedere ouder is ook gewoon anders! Er bestaat geen standaard handleiding wat nu het beste voor je kindje is, die keuzes maak jijzelf omdat je zelf denkt wat het beste is.

Dus maak je geen zorgen als je twijfelt of je het wel goed doet. Kijk naar je kindje en zie of het gelukkig is. Is het gelukkig? Dan doe je het goed!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je