{{ message.message }}
{{ button.text }}

Inspiratie; soms ver te zoeken, soms binnen handbereik

Soms heb je echt zin om een stukje te schrijven maar geen idee waar het dan over zou moeten gaan. Dan maar over inspiratie zelf.

Afbeelding blog 'Inspiratie; soms ver te zoeken, soms binnen handbereik'

Over alles is namelijk al een keer geschreven. Dus op het moment dat je denkt iets origineels te hebben is het al minstens 10x benoemd. Door iemand anders. 

Je kan best heel origineel zijn op de verkeerde plekken; schrijven over zwangerschap op een forum met automonteurs, of een stukje tikken over je enorme seksdrive tussen de scrapbook-crea bea's of een blog schrijven over waanzinnige recepten tussen de computernerds. Om maar wat te noemen. Dan ben je in ieder geval origineel op dat platform. 

Neem nu deze prachtige blogwereld: mamaplaats. Wat fijn dat ze bestaan en dat ze een platform bieden voor iedereen die wat te melden heeft. En voor iedereen die niks te melden heeft maar gewoon haar hoofd leeg wil schrijven. Vele onderwerpen passeren de revue en menigeen haalt inspiratie uit de onderwerpen die voorbijkomen. En dat is toch gewoon heel erg gaaf? De enige criteria die ze hebben zijn dat het vrouw/mama gerelateerd moet zijn en niet te plat. Nou, dat vind ik prachtige voorwaarden om aan te voldoen. 

Ook is het fantastisch om gelijkgestemden tegen te komen en herkenbare dingen te lezen. Nog leuker zijn de onbekende onderwerpen en werelden. Als het dan ook nog goed is geschreven en lekker leesbaar dan ben ik fan. Zo ben ik onder de indruk van de mama die openlijk schrijft over de schuldsanering en alles wat daarbij komt kijken. Smul ik van de verhalen van de mama die met haar kinderen gaat vliegen, huil ik mee met de mama die openlijk verteld over haar zwakzinnige zus, pink nog een paar tranen weg als ik een blog lees over een mama die eerlijk verteld over haar hormonen tijdens de zwangerschap en ben ik geïntrigeerd door alle verhalen over Second Love en welke impact dat met die mama's meebrengt. Ik leer ze allemaal kennen maar indien ik ze tegenkom op straat zou ik ze niet herkennen. 

Als ik dan mijn eigen blogs bekijk, zie ik vele onderwerpen die hier en op andere 'mamasites' volop aanwezig zijn. Het is niet vernieuwend, maar het is wel mijn tekst, mijn ervaring en mijn eigen inspiratie om er een stuk over te schrijven.Vandaag kreeg ik nog een compliment van vriendin T. die vond dat ik zo creatief was met woorden. Op mijn beurt benijd ik haar om haar creatieve naaikunsten. Zo hebben we allemaal ons eigen talent

En nu zat ik er klaar voor; kinderen in bed, de hond heeft geplast, man nog niet thuis, wijntje erbij... Ik had echt zin om een heerlijk stukje weg te tikken. Ik denk dat ik zeker een minuut of wat naar een leeg scherm heb gestaard. Vervolgens nog een keer terug naar de hoofdpagina om te kijken of er iemand anders wat inspiratie voor mij had. Ik kan natuurlijk ook gewoon de computer afsluiten en iets anders gaan doen. Dat was een mogelijkheid. 

Morgen is er weer een dag. Morgen schrijf ik een fantastisch stuk over Sara of Iris, sabel ik diverse opvoedmethodes neer of een mooi stuk over mijn bejaarde buurvrouw. Vandaag doe ik het met het lezen van mooie, bijzondere, grappige, zielige en inspirerende blogs. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je