{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ingrediënten voor een burn out?!

Verhuizen, klussen, baby, peuter en werk.

Afbeelding blog 'Ingrediënten voor een burn out?!' Achtergrond blur afbeelding

Wie mij volgt op instagram heeft waarschijnlijk al gezien dat we op 1 november de sleutel hebben gekregen van ons nieuwe huis. Verhuizen staat in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen. Tel daar een baby en laten we de peuter niet vergeten bij op dan weet je dat dat wel even een drukke periode kan zijn. Zeker als je je oude huis de dag voor kerst uit moet... 

Nu kijk ik niet perse heel erg op tegen de verhuizing en het klussen (want er moet best wat gedaan worden) maar ik voel mij wel even gewaarschuwd. In mijn omgeving zijn de laatste maanden/jaren best wat mensen "omgevallen"/hebben een burn out gehad. Als ik dan kijk naar deze periode en het werk wat er ligt privé maar ook zakelijk ben ik wel blij als we begin met kerst in het nieuwe huis zitten. Liefst zonder ongeopende verhuisdozen en vtwonen proof. 

Opmerkelijk (althans dat vindt ik) is dat mensen met kinderen minder snel een burn out krijgen dan alleenstaande (dit geldt overigens niet voor alleenstaande ouders). Aan de ene kant verwacht je dit niet, maar kinderen zorgen er wel voor dat je je minder snel druk kan maken of tijd hebt om je druk te maken om bepaalde zaken. En dat kan soms heerlijk verhelderend werken. Desondanks is het tot aan de kerst wel even goed plannen en wat extra dagen vrij nemen want uitstapjes naar de Karwei en Ikea zijn niet ideaal met kids. En dat vtwonen proof huis voor de kerst incl. kerstboom en kaarsjes probeer ik toch maar even uit mijn hoofd te zetten. Althans voor nu. Dat komt hopelijk begin van het nieuwe jaar #ballenlaag.

Benieuwd of er meer mama's onlangs zijn verhuisd met jonge kids? Of toch zijn uitgevallen omdat de combi soms killing is? Ik ben er inmiddels over uit dat het iedereen kan overkomen en probeer daar echt voor te waken.


Liefs Aimée 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je