{{ message.message }}
{{ button.text }}

In wat voor een wereld leven we?

De wereld waarin we leven is hard, keihard. Lees meer>>

Afbeelding blog 'In wat voor een wereld leven we?'

Vanochtend las ik dat er in Amsterdam een peuter van 3 jaar van een flatgebouw af is gegooid. Het kindje is overleden. Onbegrijpelijk, hoe kan zoiets gebeuren? Vorige week is er in een dorp bij ons verderop een jonge moeder vermoord, vermoedelijk door haar ex-man. Hun kindje van 5 jaar blijft achter. Te afschuwelijk voor woorden. Waar gaat het heen met de wereld?

Wat te denken van die akelige Cyberaanvallen op onze banken en dat stiekeme gedoe rond onze voeding, met name met betrekking tot vlees? En al die bezuinigingen op het onderwijs? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zorgkosten die werkelijk de pan uit rijzen.

Soms denk ik weleens dat onze kinderen het veel moeilijker krijgen dan de vorige generaties. De laatste jaren plegen steeds meer jongeren zelfmoord omdat ze gepest worden. De wereld waarin we leven is hard, keihard.

Alhoewel ik eerlijk gezegd bijna geen dag meer zonder het internet kan, heeft dit medium lang niet altijd een positief effect op de opgroeiende jeugd. Denk hierbij aan cyberpesten of oude mannen die zich op internet voordoen als jonge jongens en zo een date regelen met een jong meisje met alle gevolgen van dien.

Aan ons moeders ( en vaders niet te vergeten ) de taak om onze kinderen op te laten groeien tot sterke, evenwichtige, gelukkige mensen. Als dat geen 'baan' met veel verantwoordelijkheid is? Als dank geen salaris, maar in het meest gunstige geval iets veel mooiers: een kind dat geniet van de kleine dingen en bestand is tegen de hardheid van onze maatschappij. Mooier kan het toch niet?

Om maar optimistisch te eindigen: ik las vandaag dat uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse kinderen het gelukkigst zijn en dat is voor nu natuurlijk het allerbelangrijkste!

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je