{{ message.message }}
{{ button.text }}

In wat voor een tijd groeit ons kleine meisje op?

Hebben jullie daar wel eens 'last' van? Bedenken in wat voor tijd en maatschappij je kindje groot wordt?

Afbeelding blog 'In wat voor een tijd groeit ons kleine meisje op?' Achtergrond blur afbeelding

Soms, zo heel soms.. als ik weinig om handen heb, wat dus maar af en toe voorkomt, wil ik wel eens afdwalen met mijn gedachten over de toekomst. De toekomst van ons kleine meisje. Wat gaat er van haar terecht komen, wat voor karakter zit er in, lijkt ze meer op papa of mama (hopelijk op zichzelf). 

En dan soms, zo heel soms ben ik ook best wel eens bang over de 'wereld'  waarin ze groot gaat worden.

Een wereld waarin apparaten belangrijker lijken dan sociale contacten,

Een wereld waarin het (door sommigen) normaal wordt gevonden om over mensen van bepaalde etnische afkomsten te roepen dat er minder van moeten zijn in een land,

Een wereld waarin je vanuit een geloofsovertuiging mensen dood mag schieten,

Een wereld waarbij het steeds belangrijker wordt om alles te kunnen en te moeten,

Een wereld waarin er niet samen gekeken wordt naar oplossing maar tegen elkaar geschreeuwd omdat ze het niet eens kunnen worden met elkaar,

Een wereld waarin mensen het niet kunnen/willen begrijpen hoe het is om te moeten vluchten voor oorlog en er alles aan doen om deze vluchtelingen ook maar iets van hulp te kunnen bieden,

Als je mij nog 15 minuten geeft, kan ik helaas een opsomming blijven geven van al dit soort in-en-in trieste gebeurtenissen, maar de vraag is hoe kan ik er nu voor zorgen dat onze dochter een mooi leven krijgt in deze waanzin en ook zorgt dan anderen een mooi leven krijgen..

Ik hoop dit te kunnen bereiken door haar op te voeden met zo weinig mogelijk vooroordelen. 
Iedereen met respect te behandelen, zo lang mogelijk kind te mogen zijn en niet alles maar te moeten en te kunnen. Haar te laten zien dat sociale contacten en echt contact veel mooier zijn dan kijken naar een telefoon. Haar ook te vertellen in welke omstandigheden mensen ergens anders op de wereld leven, zodat ze er niet vanuit gaat dat iedereen dezelfde basis heeft als haar. 

Ik realiseer mij ook dat IK het grote voorbeeld moet zijn in deze.
IK moet haar laten zien wat er voor nodig is om de wereld een beetje mooier te maken.

En mijn hoop is, dat de generatie van onze dochter een stuk slimmer-socialer en empatischer gaat zijn dan al die mensen die nu laten blijken dit niet in zich te hebben. 

Gelukkig maar,
dat ik niet zoveel tijd om handen heb
om hier lang bij stil te staan.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je