{{ message.message }}
{{ button.text }}

In verwachting van een 2e of volgende kindje – veel relaxter!

Als je in verwachting bent van een tweede of volgende kindje gaat alles vaak veel makkelijker, relaxter eigenlijk.

Afbeelding blog 'In verwachting van een 2e of volgende kindje – veel relaxter!'
Vaak wordt de oudste vrij snel gevolgd door een tweede kindje. Je bent inmiddels gewend geraakt aan het moederschap en wat er allemaal bij komt kijken maar stiekem verlang je toch weer terug naar het in verwachting zijn, het voelen van het kindje in je buik en ja, die aandacht was toch ook wel heel leuk. Op weg naar een 2e Je praat er samen over met je partner en die vind een speelkameraadje voor het oudste kindje ook wel leuk, althans, zo wordt het vaak gebracht. Genieten van de zwangerschap Als alles goed verloopt, geniet je misschien nog meer van je tweede zwangerschap dan van de eerste zwangerschap. Je herkent al eerder de bewegingen in je buik, vaak voel je het ook eerder dan bij de eerste. Je gaat er ook relaxter mee om.
Je weet wat er gaat komen gedurende de zwangerschap en welke ontwikkeling jullie kindje doormaakt. Doorgaans tegen het einde van de zwangerschap kun je wat meer spanning opbouwen omdat je weet wat een bevalling is. Maar je weet ook wat de beloning is. En daar heb je het graag voor over! Beloning op topsport Als de bevalling voorbij is en je hebt de kleine in je armen dan ben je stil van verwondering. Stil, omdat alles weer goed is gegaan zowel met de kleine als met je zelf. Je staat er zo weinig bij stil dat de baby ook pijn heeft tijdens de bevalling. Ik geef het je te doen door zo’n smal kanaal te moeten gaan… Genieten door ervaring Het voelt al heel vertrouwd. Je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen. Je schiet ook niet meer direct overeind als de kleine begint te huilen. Natuurlijk ga je er op af maar je bent zelf veel relaxter. En dat voelt de baby ook. Je kunt gewoonweg niet alles te gelijk en je kunt ze niet allebei tegelijk helpen. Je moet keuzes maken, en ja, als de kleine dan ligt te huilen als je met de oudste bezig bent, dan moet de tweede toch echt even wachten. Gek hè, het wordt doorgaans nog geaccepteerd ook, mits het niet té lang duurt natuurlijk. Geniet Al met al heb ik zelf meer genoten van de tweede zwangerschap dan van de eerste omdat je het al eens hebt meegemaakt, je weet wat er komt en hoe je je daar op voor kunt bereiden. En je bent relaxter naar je oudste kindje toe. Je deelt meer met ze, je hebt een extra gespreksonderwerp omdat er een kleintje aankomt. TIP: Geniet van iedere zwangerschap en gaat het niet zoals je had verwacht of gehoopt, probeer dan toch te genieten van bijvoorbeeld dat schopje dat je voelt als je lekker ontspannen ligt of dat de kleine reageert als je je handen op je buik legt. Er is altijd een moment waar je van kunt genieten. Doe dat, want voor je het weet is de zwangerschap weer voorbij.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je