{{ message.message }}
{{ button.text }}

In strijd met mijn kilo's

Vanaf vandaag ga ik de strijd aan met mijn kilo's. Wie of wie helpt me mee?

Afbeelding blog 'In strijd met mijn kilo's'

Voor mijn zwangerschap woog ik een acceptabel gewicht, ook overgewicht, maar dit was nog te overzien.

Nu moest ik voor een onderzoek in het ziekenhuis mijn gewicht weten, mijn BMI moet onder de 30 zitten, en daar kwam mijn keerpunt: je BMI is 34!

Tijdens mijn zwangerschap ben ik 25 kilo aangekomen, daarvan ben ik er ongeveer 10 weer kwijt geraakt. De periode na mijn bevalling was de zwaarste periode die ik in mijn leven heb gehad, en laat ik nou net een emotie (vr)eter zijn. Die kilo's bleven dus mooi plakken en er kwamen er zelfs nog meer bij.

Wat kon mij dat schelen? Eten is lekker en het is een perfecte troost op dagen dat je je minder goed voelt. En ach, ik was zwanger geweest dus het was logisch dat ik nog te zwaar was, dat kwam vanzelf wel.

Makkelijk gedacht he? Zo werkt het dus niet. We zijn nu 9 maanden verder, ik voel me met hele kleine stappen weer meer mezelf worden. Geestelijk dan, lichamelijk is er weinig van over. Ik heb een kereltje gedragen van meer dan 9 pond, en 55 centimer. Laat het duidelijk zijn dat je buik daar niet bepaald 'mooi' van wordt. Al moet ik zeggen dat ik heel erg trots ben dat zoiets wonderbaarlijks mogelijk is, maar dat terzijde. Over mijn groeistrepen en losse vel ga je me niet horen, die heb ik overgehouden van het dragen van mijn kind, en hier ben ik eeuwig trots op.

Voordat ik verder kan met mijn wens in het ziekenhuis moet ik afvallen! Dit is dus een extra motivatie voor mij om er nu echt mee bezig te gaan. Geen excuses meer, maar er voor gaan!

De laatste chips is gisteravond opgegeten (dat het weekend is, is toch een prima excuus?).

De koelkast ligt nu vol met suikervrij drinken en komkommer, de kast ligt vol met rijstwafels, crackers en ontbijtkoek en er staat fruit in de keuken.

Ik ben er namelijk van overtuigd, dat als je echt wilt afvallen dat je per direct moet beginnen, en niet moet aankomen met 'vanaf volgende week ga ik beginnen'. Nee, alles uit huis, en gezonde dingen naar binnen!

Om het gewicht van het ziekenhuis te behalen moet ik 15 kilo afvallen en om mijn eigen streefgewicht te behalen kan daar nog 12 kilo bij op. Of eigenlijk 12 extra vanaf.

Nou ben ik een zeer ongeduldig type en wil ik eigenlijk per direct resultaat zien, wat heeft het anders voor zin? Helaas werkt dat met afvallen niet zo, dus de motivatie moet ik zeker vast zien te houden!

Vandaar mijn blog, een stok achter de deur. Een soort van: iedereen weet er nu vanaf dus ik moet!

Het ergste onderdeel van mijn blog is het volgende, het is dat je mijn schaamte en walging van mijn lichaam niet door het beeldscherm kunt zien maar die is aanwezig. Komt ie:

29-08-2016: 97 kilo

29-08-2017: 75 kilo

Wie helpt me volhouden? :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je