{{ message.message }}
{{ button.text }}

In aantocht: die eerste verjaardag.

De allereerste verjaardag van je allereerste kindje. Hoe groot of klein vier je dat?

Afbeelding blog 'In aantocht: die eerste verjaardag.' Achtergrond blur afbeelding

OK dames. Vertel. Hoe doen jullie dat? Die eerste verjaardag vieren? 

Zo'n heugelijke dag. Lekker herinneren hoe je een jaar geleden nog dacht, "Nog één zo'n weeënstorm, en ik blaas mijn laatste adem uit. Waar is die FUCKING pijnstiller? DOKTER! AAAAAAAAAAH!"

Vier ik het dwergachtig klein? Met een taartje van de Jumbo, wat hapjes van de Liddl, een paar chipjes van de Aldi en muziek van Youtube? Hooguit vijtien grote en kleine mensen want meer past er niet comfortabel in mijn huis, tenzij ik mijn gasten opstapel op de trap in de kamer, als in een openlucht theater.

Vier ik het groter? Ja, ik maak wel een schema. Een SCHEMA. Heerlijk ongedwongen. Opa en Oma om 10.00, en dan dat ene vriendinnetje om half twee. Baby moet ertussen maar slapen. Wat? Wil hij niet? Dwingen! Slapen! Je móet weer energie hebben voor de volgende lading bezoek. En ik? Vergeet dat middagslaapje maar. Ik sta dan af te wassen en op te ruimen voor de volgende invasie. Rusten? Met mensen kunnen praten? Kan niet, nee, niet vandaag. Wilt u koffie? Thee? Taart? Suikervrijeglutenvrijelactosevrije cake? Komt eraan! Cadeaupapier daar, op die berg in de hoek! Genieten, hé? Zo'n heugelijk moment.

Alsjeblieft... (Hijg hijg, zweet, zweet, hartkloppingen...)

Neem ik de hele familie soms mee naar Disneyland Parijs? Versier ik de achtertuin met lampionnen en vier ik het 's nachts, buiten, in maart, in speciaal gekochte hippe Pip Studio dekens gewikkeld? Gaan we diepzeeduiken in een onderzeeër, met feestmutsen op? Marcheer ik iedereen de McDonald's in en trakteer ik al zingend en klappend op een Happy Meal (de vegetarische versie voor ons)? Stuur ik uitnodingen met, "Neem je zwembroek mee, je wordt thuisgebracht" en huur ik dan een bus die ons allemaal meevoert naar een subtropisch zwembad?

Versiering? Hapjes? Goodie-bags? Raaaaaaaah!!!!!!!

Leuk, zo'n feestje plannen. Reuze prettig. Als je tenminste weet wat je gaat doen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je