{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik zou nog wel eens een keertje...

​Lindsy83 schreef de 'Ik zou best nog wel eens een keertje...' tag en vroeg andere moeders deze over te nemen. Bij deze vul ik hem ook in.

Afbeelding blog 'Ik zou nog wel eens een keertje...'

Eigenlijk ben ik heel tevreden met mijn leventje zoals het is dus het zijn gelukkig geen dingen die aan mij knagen maar sommige dingen zijn toch net even iets makkelijker zonder kinderen een baan of financiële verplichtingen.

1. Goed dronken worden en de hele nacht doorgaan

Vroeger kon ik op feestjes onbezorgd drinken, dansen, kletsen en doorgaan tot in de late uurtjes. Dan strompelde ik naar huis dronk een glas water en sliep tot in de middag uurtjes. Soms voelde ik mij wat brak de volgende dag maar ik had dan toch niks te doen dus was dat helemaal niet erg. Meestal zorgde ik er dan voor dat ik lekker veel eten in huis had en dan hing ik de hele dag voor de televisie. Zo onbezorgd uitgaan kan ik nu niet meer. Als ik nu iets drink of het iets later maak weet ik dat ik de volgende dag hier spijt van ga hebben. Wanneer mijn zoontje rond 06:00 uur week wakker wordt en niet zit te wachten op een moeder met knallende koppijn (helaas zijn de katers met de jaren erger geworden maar dit kan ook een gebrek aan slaap zijn) die te moe is om echt iets met hem te doen. Nee, elk drankje en elk uurtje extra wordt nu goed overwogen en meestal maak ik dan al snel de keuze dat het het niet waard is. 

2. Marathon serie kijken

Tja eigenlijk komt deze op het zelfde neer als nummer 1. Marathon serie kijken kan niet meer omdat ik overdag een lief jongetje heb om voor te zorgen. 'S avonds zou het wel een paar uurtjes kunnen maar ook weer niet tot te laat want dat lieve jongetje is de volgende ochtend weer vroeg wakker en houdt geen rekening met een korte nacht van mama.

3. Een last-minute verre reis maken

Vroeger ging ik met mijn moeder meestal op de bonnefooi op vakantie. We boekten een last-minute ergens heen, zochten daar ter plekke een overnachting en keken wel waar we heen gingen. Dit was meestal spannend en niet altijd even prettig als je geen hotel kon vinden of als het heel smerig was maar wel super gaaf want je ontdekt leuke dingen, komt op plekken die je anders nooit gezien had en leert veel mensen en nieuwe culturen kennen. Tegenwoordig ben ik met een man die van structuur en duidelijkheid houdt, heb ik een kind wat ook aan een ritme vast hangt en voelt ongepland ergens heen gaan erg onverantwoord aan. Op zich weet ik dat het in principe wel zou kunnen en dat sommige mensen het wel doen maar dan moet je wel een partner hebben die daar ook flexibel in is en dat leuk vind. Dat heb ik niet en dus zit het er niet in. Gelukkig vind ik geplande vakanties ook erg leuk.

4. Spontaan uit eten gaan met mijn vriend

Wanneer we uiteten willen gaan moeten we oppas regelen voor Nino. Dit is op zich niet zo moeilijk want mijn schoonouders passen graag op maar wel bij hun thuis wat betekend dat Nino daar dan ook meteen logeert want ik vind het niks om een kind 's avonds laat weer uit bed te plukken om mee naar huis te nemen. Al dat plannen maakt dat uiteten gaan niet een hele spontane actie meer is, nog steeds leuk als het er van komt maar minder spontaan.

5. Uitslapen

Ik denk dat ik deze wel het meeste mis. Nog niet eens het slapen tot in de middaguren maar wel het slapen tot je uitgeslapen bent in plaats van steeds rond 06:00 uur wakker te moeten worden. Ook het doorslapen een hele nacht mis ik enorm.

Dit is dan ook wel wat ik het liefst vaker nog zou willen doen. SLAPEN.

Maar voor Nino gooi ik dit zonder veel problemen de prullenbak in. Naja, behalve die slaap dan, die heb ik echt wel nodig.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je