{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik zou best nog wel 's een keertje net als vroeger TAG

6 dingen die ik nog best wel eens een keertje net als vroeger zou willen doen, maar die nu niet zo makkelijk meer kunnen...

Afbeelding blog 'Ik zou best nog wel 's een keertje net als vroeger TAG'

Het is zaterdag middag. Vriendlief is aan het werk en ons kleine mannetje is lekker aan het slapen. Het huishouden is gedaan en ik sta nu in de wacht. Wachten tot mijn mannetje wakker word of tot mijn andere mannetje thuis komt...

Ondertussen nemen mijn gedachten mij even mee naar een plekje die nu heel ver weg lijkt te zijn. Namelijk mijn verleden... Naar het meisje dat ik was toen ik nog geen moeder was.

Ik zou best nog wel eens een keertje...

1. Lekker onbezorgd buiten spelen.

play.jpg

Samen met mijn vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt overleggen wat we gaan doen. Verstoppetje spelen? Ongeluks tikkertje? Naar de speeltuin? Vadertje en moedertje? Ik vond alles leuk en had vaak de beste ideeen. Als we naar de speeltuin gingen bedacht ik dan ook hele varhalen om uit te spelen inclusief rollen voor iedereen om te doen, net alsof we een film aan het maken waren. Er stond een soort boot van hout in de speeltuin, dus we zijn piraten geweest, gestrand op een onbewoond eiland, hebben luxe vakanties gehad en we hebben er zelfs voor een dag in gewoond. Als we dan weer naar huis moesten stond het eten al klaar en na het eten konden we nog weer verder spelen totdat het donker werd...

2. Verzorgd worden door mama of papa

sick_1.jpg

Als ik ziek was mocht ik altijd op de bank in de woonkamer liggen. Een lekkere wareme deken over me heen en de tv aan. Ik kon kijken wat ik wilde en als ik erg moe was even fijn een dutje doen. Mama of papa was ook thuis en fungeerde als een soort bediende. Had ik dorst, kreeg ik een glaasje limonade of water. Had ik het koud, nog een deken erbij. Verveelde ik me ondanks de tv, gingen we lekker kletsen, fot's bekijken of een spelletje spelen. Zo werd ziek zijn toch nog een beetje leuk...

3. Naar school gaan

school.jpg

Ik had het nooit verwacht, maar zelfs dit mis ik wel eens. Tijdens de les briefjes aan elkaar schrijven of in elkaars agenda kladderen. In de kantine rood aanlopen en als een idioot zitten giechelen als die ene jongen voorbij kwam. Wat in mijn geval ook bijna elke week weer een andere jongen was... En zelfs het huiswerk maken. Vooral verslagen maken vond ik leuk. Dingen opzoeken in de bibliotheek en dan thuis met de radio aan alle informatie bundelen en versieren.

4. stappen en dronken worden

dans.jpg

Weekend! Dus ja even bellen of msn-nen wie er waar op stap gaat. Bij mij in het dorp was niet echt een discotheek, maar in het dorp waar ik naar school ging wel. Ik had drie verschillende groepjes waar ik afwisselend mee op stop ging. Eerst lekker indrinken bij iemand thuis of in het park. Dan lekker los gaan! Dansen in een kring, waarbij we vaak dezelfe beweging deden. Als de discotheek dan ging sluiten rond 4 uur nog even ergens een snack scoren. En dan belde ik mijn broer wakker of hij me op kwam halen. Heel lief dat hij dat voor me wilde doen en dan werd ik ook nog boos als hij niet snel genoeg zijn telefoon opnam...

5. Uitslapen!

sleep.jpg

Vooral na het stappen, maar eigenlijk was dit altijd wel lekker. Geen verplichtingen. Op het moment dat je je ogen open doet en ziet dat het allang middag is toch nog even een keertje extra omdraaien en verder slapen. Soms sliep ik zo lang door, dat tegen de tijd dat ik wakker werd het avond eten al op tafel stond...

6. romantisch avondje

romance.jpg

Soms gepland en soms spontaan. Van te voren lekker uit een of romantisch thuis wat eten. Als ik dan wat klaar maakte voor mijn vriend sneed ik bijvoorbeeld de aardappelschijfjes in hartjesvorm. Kaarsjes aan, leuk muziekje op de achtergrond. Daarna samen een filmpje kijken. Of in de bioscoop of lekker thuis. Heerlijk dicht tegen elkaar aan, drankje en een snackje erbij. Om vervolgens nog even in bed samen af te sluiten ;)

Het romantische avondje zou eventueel nog kunnen, maar dan moeten we ons mannetje bij iemand anders brengen. We willen hem toch liever bij ons hebben... Ook het stappen zou nog kunnen, maar weer moet ons mannetje dan bij ons weg...

Dus hoewel ik deze dingen nog best wel eens weer zou willen doen, zou ik voor geen goud mijn gezinnetje willen missen!

family.jpg

En jullie? Welke dingen uit je 'jeugd' zou je best nog wel eens een keertje willen doen? Doe de TAG ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je