{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik wisselde voor mijn zoon van peuterspeelzaal

Wat past er bij mijn kind ๐ŸคŽ

Afbeelding blog 'Ik wisselde voor mijn zoon van peuterspeelzaal ' Achtergrond blur afbeelding

Bruce,

Toen Bruce 2,5jaar oud was leek het ons een fijn idee voor hem om hem te gaan aanmelden bij de peuterspeelzaal.

Om zo met zijn leeftijd genootjes te spelen en voor zijn ontwikkeling, we melden hem aan bij de peuterspeelzaal waar onze oudste zoon Jaxon ook op had gezeten.

Dit was vertrouwd voor ons en we kenden de leidsters daar. 

In september 2020 was het zo ver, Bruce mocht voor het eerst wennen op de peuterspeelzaal omdat dit vlakbij ons huis was konden we er lopend heen, mijn schoonzus ging die ochtend ook mee Bruce voor het eerst weg brengen, zij was bij de eerste keer peuterspeelzaal bij Jaxon ook mee met wegbrengen dus dit voelde voor ons als een soort         " traditie" . Het weg brengen voelde heel dubbel voor ons , ten eerste omdat het nu letterlijk afzetten was bij de ingang en wij niet naar binnen mochten vanwege de corona maar ook het stukje loslaten blijf ik lastig vinden. Het vertrouwen dat andere voor je kindje zorgen zal zeker bij elke moeder heel herkenbaar zijn. 

Het wennen verliep redelijk , beetje de kat uit boom kijken zegmaar.  De dinsdag en donderdag ochtenden die daarna volgen bleek voor onze Bruce niks leuks meer aan , hij was ontroostbaar als het de dagen waren dat hij naar de peuterspeelzaal zal gaan. Het begon al in de ochtenden dat die niet wilde ontbijten en de weg erna toe aan 1 stuk huilde, mijn moeder hart brak echt in 100 stukjes op deze momenten. Ik wilde het toch blijven proberen dacht ik nog maar dit ging tegen al mijn gevoelens in. Dit was niet de plek voor Bruce en hij voelde zich er duidelijk niet op zijn gemak en veilig.

Toen de leidsters ook aan gaven dat Bruce eigenlijk veel huilde, niet echt mee speelde en vaak om 10.00u nog met zijn  jas aan zat en ook niet actief mee deed met het programma  was het voor mijn gevoel nog meer duidelijk. 

Vanaf november heb ik Bruce eraf gehaald en hem de rust gegeven die die nodig had , dichtbij mama. Vanaf januari zijn we rustig verder gaan zoeken voor hem om een andere peuterspeelzaal te vinden en die vonden we. Bij Mโ˜†โ˜†โ˜† dit is gericht op buiten en diertjes en hier kijken ze naar het " kind" en werken ze ook niet met thema's. Samen met Bruce ben ik gaan kijken en hij was dol enthousiast! Ik wist niet wat ik zag,  zo vrolijk mannetje ik wist direct dat dit voor hem beter was. 

Per 1 maart start die 1 dagdeel en 1 middag bij Madelief en hebben wij er alle vertrouwen in dat het daar helemaal goed gaat komen, het wennen verliep al heel anders dan dat wij gewend waren. 

Je zal toch meer moeten kijken wat er bij je kind past en dan hoeft het niet  altijd bij jezelf als moeder te passen.  ๐Ÿค

Liefs 

Mama Milou


<iframe frameBorder="0" src="https://www.mamaplaats.nl/iframe/badge.html?u_id=258184&b=large" style="width: 193px; height: 193px;"></iframe>Afbeelding blog 'Ik wisselde voor mijn zoon van peuterspeelzaal '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je