{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik wilde helemaal geen kinderen. En nu heb ik er zeven....

Afbeelding blog 'Ik wilde helemaal geen kinderen. En nu heb ik er zeven....'

Nee, ik had niks met kinderen. Als ik op een verjaardag zo’n hulpeloos schepsel in mijn armen geduwd kreeg wist ik niet hoe snel ik het weer terug moest geven. Kinderen was iets voor een ander. Ik was 23, studeerde en mijn hele toekomst Iag nog voor mij. In dat plaatje paste geen kinderen.

En toen raakte ik zwanger, van mijn eerste kind. Nee, niet gepland. Ik voelde me mijn hele zwangerschap een tienermoeder. Ik was dus niet alleen onervaren maar ook behoorlijk onzeker.

Door mijn onervarenheid liep ik tegen nogal wat problemen op. Werkelijk niemand had mij verteld dat het ouderschap zo zwaar kon zijn. Ik besloot de eerste drie kinderen vlot te krijgen, dan kon ik dit hoofdstuk afsluiten. Naarmate ik meer kinderen kreeg werd het makkelijker. We besloten te gaan voor nummer 4 en genoten zo dat we niet lang daarna weer zwanger waren. Nummer vijf en zes was een tweeling, en dat bracht het ouderschap weer even aan het wankelen. Zo konden we niet eindigen, en daar was nummer zeven. En dan ineens heb je zeven kinderen.

Na de geboorte van de tweeling ben ik begonnen met het maken van filmpjes voor YouTube. Ik gaf mensen een inkijkje in het leven met een tweeling en mijn grote gezin. Korte filmpjes met muziek, het bleek een succes. Niet lang daarna werd ik gevraagd om artikelen te schrijven over mijn grote gezin en deel te nemen aan een televisieprogramma. En nu dus een plekje bij Mamaplaats.

Ik schrijf de komende periode op humoristisch en eerlijke wijze over het ouderschap in een groot gezin. Dus ook over de minder fraaie kanten. Niet oetsiekoetsielief, Zwitsel zacht en Uber schattig maar hard, rauw en eerlijk. Dus naast mooie verhalen over mijn bevallingen schrijf ik ook hoe mijn seksleven eruit ziet met zeven kinderen, of ik nog tevreden ben met mijn lijf na al die zwangerschappen. En waarom ik toch verliefd werd op die andere man. Er is maar weinig waar ik niet over schrijf. Het is een kijkje in mijn eigen keuken. Ik ben niet bang om er voor uit te komen wat ik voel. Ik denk dat veel ouders zich in mijn verhaal zullen herkennen en de erkenning vinden. Want niemand is ooit de enige die bepaalde gevoelens heeft gehad of heeft.

Wil je kennis maken met mijn gezin? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je