Snap
  • Mama

Ik wil ook papa zijn.

De band die ik als mama met mijn kinderen hebt is mij ontzettend dierbaar. Maar soms zou ik graag even papa willen zijn.

We hebben net de film aangezet als onze kleinste sirene van zich laat horen. Het arme kind heeft een heftige oorontsteking met de daarbij behorende hoge koorts, dus redens heeft ze er genoeg voor.

Mijn man bied aan om haar uit bedje te halen. Mijn dochter is net als mijn zoon een echt mama's kindje en aangezien ze vandaag, door haar ziek zijn, als dubbelzijdige tape aan mij zat vast geplakt, ben ik hem dan ook zeer dankbaar voor zijn aanbod.

Als hij met haar naar beneden komt blijft ze huilen. Ik loop langs hun heen om haar een flesje te maken en het volume verdubbeld. Ze kijkt me met hulpeloze ogen aan en ik weet alweer hoe laat het is. Ik neem haar van mijn man over en meteen stopt ze met huilen.

"Soms zou ik ook zo graag moeder willen zijn, dat de kinderen zich ook zo bij mij voelen." Zegt mijn man.

Ik begrijp zijn gevoel, maar soms zou ik ook graag even papa willen zijn.

 

7 jaar geleden

Hier is dit dus met beide. Ik vind het zo sneu voor mijn man, hij doet echt hard zijn best! Maar als het erop aankomt roepen ze nog altijd eerst om mama :)

7 jaar geleden

Wat grappig dat ze alleen al bij het zien van het bellen gewoon gaat slapen! We kunnen ons gelukkig prijzen dat de oudste zelfs door alle herrie heen slaapt. Zodra hij in bed ligt, is hij meteen vertrokken :)

7 jaar geleden

ironisch he? Hoewel ons zoontje echt de dikste lol met papa heeft lijkt het er inderdaad ook op of ik hem alleen stil kan krijgen als hij in zeurmodus staat... Zwaar, maar toch ook een fijn gevoel dat hij mij ook nodig heeft ;)

7 jaar geleden

Herkenbaar,beide kanten op,waar de oudste een echte mama plakker is is de jongste dat juist andersom!Ik heb zelfs al een keer mn man op zijn werk gebeld omdat ik haar niet stil kreeg toen ze naar bed moest.er was verder echt niks aan de hand maar toen ze zag dat ik belde zei ze papa en was ze stil en ging ook lekker liggen in bed om te slapen en was ze stil toen mijn man dat zei. Precies wat ik al anderhalf uur probeerde...De oudste meteen ook blij want die kon ook niet slapen door de herrie die haar zusje maakte.