{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik wil er nog één

Afbeelding blog 'Ik wil er nog één' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik jonger was had ik geen idee wat ik wilde worden als ik “groter” was, maar ik wist wel zeker dat ik nooit moeder zou willen worden! Ik vond kinderen maar niets, een beetje eng vond ik ze zelfs. Toen ik een jaar of 23 was begon ik dit idee langzaamaan bij te stellen en toen ik mijn huidige vriend leerde kennen was ik helemaal om; ik wilde een kindje! En wat een geluk; hij wilde ook! Inmiddels zou ik niets anders meer willen zijn dan moeder en ik beschouw het moederschap als het beste wat me ooit is overkomen. Graag zou ik er nog wel één of twee bij willen, maar helaas, mijn partner wil niet meer; één vindt hij genoeg en hij moet echt niet meer denken aan een baby in huis.

Nooit eerder heb ik echte jaloerse gevoelens gehad, tot nu. Wat ben ik jaloers als er een kennis, familielid of een vriendin aankondigt dat zij zwanger is. Ik wil ook, zo graag! En stiekem hou ik nog hoop. Ik ben 31 en heb nog een paar jaar, houd ik mezelf dan voor. Misschien krijg ik hem nog zo ver!

Toch realiseer ik me ook heel goed hoe dankbaar ik al mag zijn. Ik heb een prachtige, lieve zoon die zonder al te veel heisa ter wereld is gekomen. Geen  miskramen, vroeggeboortes of keizersnedes, geen gedragsstoornissen of handicaps. Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan, kan ik de spanning van een zwangerschap nog wel eens aan? Ga ik mezelf schuldig voelen als het bij een eventuele volgende zwangerschap en geboorte niet zo gladjes verloopt? Of heb ik dalijk als ik 50 ben enorme spijt dat we niet toch voor een tweede zijn gegaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je