{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik vind het zwaar!

Afbeelding blog 'Ik vind het zwaar!'

06:00. De wekker. Althans als D niet eerder heeft besloten iedereen wakker te kraaien. Snel douchen en aankleden met ondertussen luid geprotesteer vanuit zijn slaapkamer. D uit bed en door naar de slaapkamer van zijn zus. Als ik dan zie hoe heerlijk ze nog ligt te slapen ben ik af en toe gewoon jaloers. Ik maak haar wakker en de dag begint.

Voor m'n gevoel loop ik sochtends altijd achter de feiten aan. Hoeveel ik ook de avond ervoor al probeer te doen, toch heb ik het gevoel dat ik in de ochtend alsnog alles moet doen. Het zal vast meespelen dat ik absoluut geen ochtend mens ben. Tel daarbij de jaren chronisch slaaptekort op, the walking dead is er soms niks bij.

Snel de kinderen wegbrengen en door naar m'n werk. Een baan waar het bijna altijd erg druk is en waarbij ik er vaak pas aan het eind van de dag achter kom dat een ritje naar de supermarkt me ook vandaag niet bespaard blijf. Kan niet anders denken dan dat dit ook een gevolg is van mijn chronische vermoeidheid. Ik vergeet steeds meer!

17:00 snel de kinderen ophalen (of eerst naar de supermarkt). Om een of andere reden ervaar ik op deze terugreis nog meer stress dan in de ochtend. Anyway, ik werk m'n avondroutine af waarna ik rond 20:30/21:00 eindelijk op de bank plof. Vaak doodmoe, maar weiger om een uur later al naar bed te gaan. Ik verdien toch ook wat tijd voor mezelf! Resultaat: 23:30 in bed om het verhaal de volgende dag met een beetje geluk vanaf 06:00 weer te herhalen.

Mijn punt: ik vind het zwaar. Ik weet dat er meer moeders zijn die dit zo ervaren maar het lijkt alsof het de meeste zo natuurlijk en makkelijk af gaat. Bij de geboorte van m'n dochter heb ik het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik het moederschap ook zwaar vind. ik hoor het mezelf altijd zeggen maar hoor het bijna nooit van een ander.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je