{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik verlang er nu alweer naar om weer zwanger te zijn

Ik heb een enorme roze bril op en wil opeens heel graag weer zwanger zijn...

Afbeelding blog 'Ik verlang er nu alweer naar om weer zwanger te zijn'

Erg vreemd. Ik heb de zwangerschap niet als een roze wolk beleeft. Ik vond het regelmatig behoorlijk zwaar en raakte enorm gefrustreerd van het te kort aan slaap en de frequente toilet bezoekjes. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik regelmatig zij dat ik het zwanger zijn op zich niet echt leuk vond. Pas in het derde trimester kon ik er wat meer van genieten met een toen eindelijk zichtbare buik en verlof. Maar toch kijk ik met een soort weemoed en verlangen terug op de foto's van de zwangerschap.

Net als van de bevalling heb ik vooral de positieve dingen onthouden van de zwangerschap. Ik kan best nog wel opnoemen wat ik zwaar vond van de zwangerschap en de bevalling en toch herinner ik het mij gevoelsmatig als iets fijns/positiefs. 

Als ik dan een foto zie van mijn hoogzwangere buik heb ik opeens het verlangen weer zwanger te zijn, weer met een trotse ronde buik rond te lopen met alle leuke nieuwsgierige gedachte over wat voor kindje erin zal zitten. De spanning, de voorbereidingen, de kleine kijkjes in je buik, heerlijk.

Zie hier al mijn kleine en grote vreugdes tijdens de zwangerschap:

20131129_201433.jpg ik ben zwanger!

20131227_122745.jpg de eerste echo, nu al een klein poppetje

20140213_101319.jpg het geslacht, het is een jongen

20140203_134314.jpg op mijn werk vertellen dat ik zwanger ben, de kinderen leven erg mee

00004.jpg tussen door nog even een feestje geven voor ons geregistreerd partnerschap

IMG_209290872323723.jpeg CIMG0820.JPG de verassings babyshower

20140120_185724.jpg CIMG0816.JPG je wordt al een heel mannetje maar aan mijn buik is dat lang nog niet echt te zien

ijsjes.jpg eindelijk heb ik verlof en voel ik mij stukken beter

10557236_10204240319309221_6036685742252 week 40, ik heb nu toch echt wel een buik en wat is die mooi, maar moe ben ik wel met die hittegolf

Praktisch weet ik dat het nog helemaal geen tijd is voor een tweede kindje. Dat daar veel meer bij komt kijken dan ik nu door mijn roze bril wil voelen. Dat je dan straks twee kinderen hebt en dat dat heel anders is dan eentje. Emotioneel wil ik alweer heel graag gaan voor een tweede kindje. Tot nu toe blijft het praktische toch echt de bovenhand houden en ga ik zeker nog niet voor een tweede. Eerst maar volop genieten van de één op één aandacht die ik Nino nu nog zonder andere kinderen kan geven. Dus het gevoel van een tweede zet ik even weg en mag gelukkig later gewoon weer terug komen, maar nu nog even niet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je