Snap
  • Mama

Ik verlang er nu alweer naar om weer zwanger te zijn

Ik heb een enorme roze bril op en wil opeens heel graag weer zwanger zijn...

Erg vreemd. Ik heb de zwangerschap niet als een roze wolk beleeft. Ik vond het regelmatig behoorlijk zwaar en raakte enorm gefrustreerd van het te kort aan slaap en de frequente toilet bezoekjes. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik regelmatig zij dat ik het zwanger zijn op zich niet echt leuk vond. Pas in het derde trimester kon ik er wat meer van genieten met een toen eindelijk zichtbare buik en verlof. Maar toch kijk ik met een soort weemoed en verlangen terug op de foto's van de zwangerschap.

Net als van de bevalling heb ik vooral de positieve dingen onthouden van de zwangerschap. Ik kan best nog wel opnoemen wat ik zwaar vond van de zwangerschap en de bevalling en toch herinner ik het mij gevoelsmatig als iets fijns/positiefs. 

Als ik dan een foto zie van mijn hoogzwangere buik heb ik opeens het verlangen weer zwanger te zijn, weer met een trotse ronde buik rond te lopen met alle leuke nieuwsgierige gedachte over wat voor kindje erin zal zitten. De spanning, de voorbereidingen, de kleine kijkjes in je buik, heerlijk.

Zie hier al mijn kleine en grote vreugdes tijdens de zwangerschap:

 ik ben zwanger!

 de eerste echo, nu al een klein poppetje

 het geslacht, het is een jongen

 op mijn werk vertellen dat ik zwanger ben, de kinderen leven erg mee

 tussen door nog even een feestje geven voor ons geregistreerd partnerschap

  de verassings babyshower

  je wordt al een heel mannetje maar aan mijn buik is dat lang nog niet echt te zien

 eindelijk heb ik verlof en voel ik mij stukken beter

 week 40, ik heb nu toch echt wel een buik en wat is die mooi, maar moe ben ik wel met die hittegolf

Praktisch weet ik dat het nog helemaal geen tijd is voor een tweede kindje. Dat daar veel meer bij komt kijken dan ik nu door mijn roze bril wil voelen. Dat je dan straks twee kinderen hebt en dat dat heel anders is dan eentje. Emotioneel wil ik alweer heel graag gaan voor een tweede kindje. Tot nu toe blijft het praktische toch echt de bovenhand houden en ga ik zeker nog niet voor een tweede. Eerst maar volop genieten van de één op één aandacht die ik Nino nu nog zonder andere kinderen kan geven. Dus het gevoel van een tweede zet ik even weg en mag gelukkig later gewoon weer terug komen, maar nu nog even niet.

9 jaar geleden

Ik wil OOK zwanger zijn. Wil OOK een baby :) Maar helaas, toch niet....door gezondheidsredenen is het verstandiger om niet meer zwanger te raken, maar toch als ik zn die zwangere buiken zie, of een pasgeborene begint het weer te kriebelen.

9 jaar geleden

Ja ik denk dat dat ook erg fijn is. Niet alles in één keer. Geduld is niet mijn sterkste kant maar de gedachte dat ik nu heel veel tijd heb voor Nino is wel erg fijn!

9 jaar geleden

Hai. Heerlijk om zwanger zijn. En voor heel bijzonder om nieuw leven met je mee te dragen. 2 hartjes die kloppen in 1 lijf. Er zit tussen mijn 2 oudste kinderen iets korter dan 1.5 jaar. Achteraf gezien had ik graag wat meer willen genieten van alleen de oudste. Gewoon het hebben van 1 kindje. Het makkelijke de persoonlijke aandacht gewoon het hebben van 1 kindje. Dus als je kan ? En het lukt, zou ik lekker nog even alleen van nino genieten ! Fijne zondag!

9 jaar geleden

haha, nee tijdens de zwangerschap kon ik mij dat ook niet voorstellen en ik geloof dat ik net na de bevalling ook zoiets zij in de trant van 'zo dat doe ik niet snel nog een keer'. haha maar die roze bril is goed sterk.