{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik stop ermee... (thuisonderwijs)

De kinderen weten het nog niet, maar ik stop er mee, ben er helemaal klaar mee. Ik ben géén juf. Ik stop ermee...

Afbeelding blog 'Ik stop ermee... (thuisonderwijs)' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben géén juf, of nou ja af en toe ben ik een super goede juf en denk ik dat ik mijn roeping heb gemist, want dan loopt alles op rolletjes, groep 5 werk wordt gedaan met 2 vingers in de neus (of duim in haar mond), ondertussen ben ik aan het knutselen en letters aan het leren aan de groep 1 klas (1 kind) en de dreumes gooit met blokken in een ton of trekt alles eruit. Alles kan en alles mag, want het loopt op rolletjes en de juf zit goed in haar vel met een kopje thee in haar hand.

En soms zitten er van die dagen tussen dat we allemaal zo boos, verdrietig en teleurgesteld zijn in elkaar en vooral het schoolwerk. We schreeuwen, huilen, mopperen dan tegen elkaar. En ik hoop dat de buren het niet horen. Ik kan je vertellen, ze moeten het wel horen, want mijn oudste kan me toch een partijtje te keer gaan, heeft ze van haar moeder en laat die moeder nou net haar juf zijn, 1+1=2 om het even bij het onderwijs te houden.

Maar goed, helemaal in tranen en hartstikke ongelukkig is ze dan... Als 1 vraag niet lukt kan het al de trigger zijn van een woede aanval. Het ergste vind ik dan dat niks meer tot haar doordringt, of ik nu rustig blijf of heel erg boos word, niks helpt. Even rustig op haar kamer zitten helpt dan, maar voor dat tot haar doordringt is de toon al gezet.

Broertjes helemaal stil, grote ogen en zijn helemaal uit hun doen. Gezellig joh en goed ook voor je gezinsleven, Not! 

Gelukkig gaat het vaker goed als fout, maar mocht er weer zo een voorval zijn; ik stop ermee, al voordat het escaleert, want dit is het het niet waard.

De muren komen op mij af ook al gaan we elke dag naar buiten, soms wel uren achter elkaar, maar zodra we weer binnen stappen voelt het weer opgesloten en denk ik; yep gaan we weer, weer samen, weer binnen, ook al waren we net buiten, het was ook samen...

Begrijp me niet verkeerd hoor, want ik houd van mijn kinderen en zie ze graag, dat is het niet, maar het duurt gewoon te lang dit, de kinderen missen school, hun vriendjes en vriendinnetjes, de juffen, het onbezorgd naar een pretpark of speeltuintje gaan. Ik mis mijn vriendinnen, de ontspannen momentjes overdag!! (Ik heb echt wel tijd voor mezelf in de avond, maar niet genoeg om op te laden), uiteten, ergens een bakkie doen, spullen pakken en go naar waar dan ook.. Of gewoon wel thuis zijn, maar dan zonder te hoeven denken aan schoolwerk, vergaderingen, online lessen, etc.

ABC ik kap ermee

Oké genoeg geklaagd, ik doe nog wel even mee, maar als het weer zo een dag is als vandaag dan zeg ik; abc ik kap ermee! Joe, boeken dicht, laptop uit en door net iets leuks.

Over iets leuks gesproken.. heb jij misschien nog tips voor wat zelfzorg-ontspanning-mamatijd-oplaadpunten? Ik hoor ze graag 🧡 liefs x Sharon

Ps: wil je je hart ook even luchten, is jou max ook bereikt? Of heb je dus tips; deel ze hieronder of onder mijn instagram post @ liefleven.sharon; ik stop ermee.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je