Snap
  • Mama

Ik schreef een boek om mijn misbruik te verwerken

Deze titel zit al zo lang in mijn hoofd... dat ik hem nu ga opschrijven. Ik schreef een boek om mijn misbruik te verwerken.

Ik schreef een boek om mijn misbruik te verwerken.

Deze titel zit al zo lang in mijn hoofd. Dat ik hem nu op ga schrijven en probeer verder te komen. Het boek was stap 1. Veel mensen hebben er vragen over gesteld omdat ze dingen op maakten uit de tekst. Sommige mensen ook niet. Ik sta versteld van hoeveel mensen ik ken die seksueel misbruikt zijn. Al dan niet door een bekende of onbekende. Ik besloot na een heftige tijd een boek te schrijven.

Mijn intentie was helemaal niet om dit hierin naar voren te laten komen maar het gebeurde…

De hoofdpersoon van mijn boek beleeft een romantisch avontuur met twee mooie mannen. Maar haar levensverhaal gaat over mij. Ik heb nachtmerries, ik kan soms niet vrijen met mijn man omdat ik het weer voor me zie, ik durf niet naar feestjes, ik ben bang dat ik mijn kind hiervoor niet kan beschermen. Ik heb bijna een jaar thuis gezeten. Het zwaarste jaar van mijn leven. Mijn man moest het weten, familie moest het weten, de huisarts, alle therapeuten. Het verhaal telkens doen was zo moeilijk. Hardop zeggen wat je al die jaren geheim hebt gehouden. Ik had een post traumatische stress stoornis. Ik volgde EMDR therapie. Alles wat me heeft gemaakt tot wie ik nu ben.

Een sterkere vrouw met geen geheimen meer in haar hoofd. Iedereen weet ervan maar niet iedereen weet ermee om te gaan. Ik voel me door sommige familie alleen gelaten. Ik snap dat het moeilijk is als het om een familielid gaat, maar ik snap niet dat je mij aankijkt op de problemen die er nu in de familie zijn. Natuurlijk heb ik het veroorzaakt, als ik mijn mond had gehouden was dat niet gebeurd maar het is niet mijn schuld. Ik vind het jammer dat niet iedereen dat in ziet.

Tijdens het schrijven van mijn verhaal kon ik alles kwijt wat ik had meegemaakt. Kon ik aan de lezer vertellen hoe het voor me was en wat ik heb doorstaan. Hierdoor zijn er zoveel mensen die nu weten wat ik heb doorgemaakt. Zonder dat ik het hoef te vertellen. Mensen kunnen zich niet voorstellen wat er is gebeurd als je het woordje ‘misbruik’ noemt. Nu weten ze het.

Dit boek heeft mij zo enorm geholpen dat ik iedereen kan aanraden om ook zo iets te doen. Schrijf een verhaal over iemand anders maar verwerk je eigen trauma erin. Zo schrijf je alles van je af en kunnen de mensen om je heen begrijpen wat er met je gebeurd is.

Als mensen het nog niet weten vraag ik ze om dit boek te lezen. Dan weet je het en kun je misschien meer begrijpen hoe ik me voel op een verjaardag…

Jaloezie is nooit met verlof - Lianne van Putten (bol.com) 

https://www.bol.com/nl/p/jaloezie-is-nooit-met-verlof/9200000027703112/ 

8 jaar geleden

Goed van je dat je het opschrijft! Dapper ook. Hopelijk helpt het je bij het verwerken. Ik wens je veel kracht toe en ik hoop ook dat je anderen op deze manier kunt helpen om er wel over te praten.

8 jaar geleden

Heftig. Goed van je op deze manier een soort uitlaatklep hebt gevonden!

8 jaar geleden

Ik hoop dat het schrijven je rust kan geven! Schrijf het maar lekker allemaal van je af!!