Snap
  • Mama

​Ik schaam me voor wat ik doe voor geld.

Andere mama’s zijn thuisblijfmoeders of werken gewoon netjes bij een bedrijf. Ik niet..

Sinds dat mijn oudste 2 jaar is ben ik hier al mee bezig. Het voelt fout en het ís fout, maar ik kan niet stoppen. Ik vermaak mannen voor de webcam. Zo. Dat is eruit. Ik ben een alleenstaande moeder van twee lieve kindjes. Mijn man is helaas 4 jaar geleden overleden (twee maanden nadat mijn jongste was geboren) aan een heftige, uitputtende ziekte. Nu heb ik een jaar een relatie met een geweldige man, maar hij vindt het prima. Hij werkt hoog bij een bank en weet dat het voor mij niet veel betekend. HIj weet ook dat ik er zo mee kan stoppen als ik dat zou willen.

Veel van jullie zullen nu denken: wat vies! Hoe kan ze? Maar ik weet niet meer beter. Het verdient ontzettend goed, ook al is het mega fout. Ik ben een lieve, zorgzame moeder en omdat ik dit laat in de avonduren doe, heb ik de rest van de dag voor mijn kinderen.

Ik werk verder niet omdat ik hiermee genoeg verdien. Aan de buitenkant ben ik een stylish, goed verzorgde “Gooische” mama. Niemand die iets raars aan mij ziet. Mijn kinderen dragen de nieuwste merkjes en zien er altijd tip top uit. Van binnen? Voel ik mij voldaan. Soms wel vies, maar voldaan.

Ik zie er niet uit als een of andere vrouw die je van de Wallen plukt. Ik zie eruit als Wendy van Dijk, of Chantal Janzen (qua style dan ;) ). Dus zie mij alsjeblieft niet op die manier…

Met mijn kinderen ga ik vaak wat leuks doen! We gaan naar het strand, naar een musical, pretpark of toneelstuk omdat ik hier tijd voor heb. Als ik een part-time baan zou hebben, zou ik minder geld verdienen en veel minder tijd overhouden voor mijn kinderen (wat echt belangrijk is!)

Ik schrijf deze blog, omdat ik wil weten of er nog meer moeders zijn die dit doen. Ook wilde ik het gewoon even kwijt. Niemand weet dat ik dit doe en ik moest het ergens kwijt: dus waarom niet hier. Hoe vies of wat een schande sommige mensen dit zullen vinden: ik vind het prima. Bepaal mijn eigen uren en verdien veel. Maar ik schaam me wel. Enorm. Ik wilde dit met andere moeders delen en misschien een kleine steun vragen, ook al weet ik dat dat ver te zoeken is…

8 jaar geleden

Beste Ik doe dit werk ook sinds 3 mnd ben ook alleenstaande moeder van een kindje van 2. Ik voel me precies zoals jij..voldaan! Ik schaam me er niet voor als iemand me bijv een x tegen zou komen en het me zou vragen zou ik daar gewoon eerlijk antwoord op geven. Maar ik hoef dit niet te delen als ik dit niet wil, trots er op ben ik nou ook weer niet.. maar voel.me.wel.voldaan omdat ik er super mee verdien. En indd eel veel tijd heb voor mijn kindje. Als ik een normale baan zou hebben zou ik en tijd te kort hebben met mij kind en ik denk meer als de helft minder voor meer uren en harder werken.... het chat ten is soms wel vermoeiend omdat ik mijn principes heb en niet naakt voor de cam zit.... soms is een gezellig gesprek al voldoende voor beide! Ik houd mijn lingerie altijd aan.. Omdat ik veel schulden heb vind ik dit echt ideaal. En wie weet als ik er uit ben blijf ik dit wel doen ?! Kun je my mailen? Zou ik leuk vinden !

8 jaar geleden

Hey meid, Wat stoer van je dat je dit deelt. Ik ben mama van 3 kids en doe dit werk ook. Ik snap niet zo goed waarom sommige mensen hier een probleem in zien of het raar vinden het is gewoon werk en nee niet iedereen kan dit doen maar ook niet iedereen kan de zorg in of op kantoor. Ik ben er trots op dat ik er altijd kan zijn voor mijn kids en ik werk als ze slapen. Misschien als ze allemaal naar school gaan dat ik weer een vaste baan zoek maar voor nu past het heel goed in mijn leven. Schaam je nooit als ik je verhaal lees denk ik alleen maar die doet alles voor haar kids en verdient haar eigen geld (een zelfstandige moeder) helemaal top.

8 jaar geleden

wie ben ik om jou te oordelen. ik vindt dat jij moet doen waarin jij en je kids je goed voelen. ik weet dat je als alleen staande moeder het met de finanicien het heel zwaar hebt. Ik werkt zelf part time. en ik schaam mij dat ik dat kados voor sinterklaas of verjaardagen van marktplaats haal of van de rommelmarkt. en niet alleen kados maar ook kleding en schoenen. Gelukkig hebben de kids dit niet door. Dus ja......

8 jaar geleden

Allereerst wil ik mijn respect voor je uitspreken dat je dit wil en durft te delen. Je zorgt voor je kinderen en klinkt als een goede moeder. Nee het is misschien in de ogen van een ander niet ideaal maar hee als jij je kindjes ermee kan onderhouden en leuke dingen kan doen? Waarom dan niet? Ik lees veel mensen zeggen dat ze bang zouden zijn herkend te worden, ja misschien wel, maar wat zegt dat over degene die jou zou herkennen? Dat deze er dus naar kijkt. Ik denk dat vele mensen dit ook niet in de openbaarheid gooien. Dus daar zou ik nu niet 123 bang voor zijn. Misschien later, maar dat is ook een zorg voor later. Voor nu is het goed en kun jij je kinderen een fijn leven geven, wat is daar mis mee? Ik wil je een hart onder de riem steken en je een stukje steun geven.. er is niemand die aan je zit en het geeft jou wat je nodig hebt om goed voor je kroost te zorgen. Zolang je het niet met tegenzin doet, zie ik geen probleem. Maar probeer dat als uitgangspunt te houden, laat het geen tegenzin worden, dan is het tijd om te stoppen denk ik. Ik vind het heel moedig van je dat je dit gedeeld hebt. Virtuele knuffel!