Snap
  • Mama

Ik mis haar zo

Een paar dagen geleden zat ik naar 'all you need is love'  te kijken en genoot van al die gelukkige mensen die verenigd werden met hun geliefden.  Het meest indruk maakte op mij de moeder die haar dochter en kleinkinderen al een paar jaar niet meer gezien had omdat de dochter met haar gezin naar Australië geëmigreerd was.  Toen ze eindelijk na een lange reis verenigd waren en elkaar huilend in de armen vielen, rolden bij mij ook de tranen over de wangen. 

Wat voelde ik op dat moment het gemis van mijn eigen lieve moeder!  En wat voelde ik me jaloers op die moeder en dochter!   Wat zou ik graag mijn moeder nog een keer willen omhelzen en vertellen hoeveel ik haar mis.  Er is zoveel wat ik nog met haar zou willen delen, wat ik haar zou willen vertellen, maar helaas zal ik dat nooit meer kunnen.  Want drie jaar geleden is mams na een lange en moedige strijd tegen kanker op 59 jarige leeftijd overleden.  

Het voelt zo oneerlijk dat ze haar kleinkinderen, waar ze stapelgek op was, nooit zal kunnen zien opgroeien.   Nooit meer zal ik haar kunnen omhelzen en vertellen hoe blij ik ben dat zij mijn moeder was.  Hoeveel ik van haar geleerd heb en hoezeer ik haar raad en luisterend oor af en toe nodig heb.  Nooit meer de telefoon pakken en uren met elkaar kletsen over van alles en niets.  Nooit meer haar lieve lach mogen zien...

Natuurlijk zijn er ook wel dagen dat het verdriet een beetje naar de achtergrond verdwijnt door beslommeringen in het gezin, maar toch blijft het gemis altijd aanwezig.  En als ik dan zo'n programma zie dan besef ik opnieuw dat het niet uitmaakt hoe jong of oud je bent, maar je moeder blijft altijd je moeder en kan eigenlijk nooit gemist worden...

11 jaar geleden

sterkte, niet eerlijk helaas.

11 jaar geleden

Meid heel veel sterkte. Het gemis zal nooit we gaan maar hopelijk heb je het een mooi plekje kunnen geven.

11 jaar geleden

Ik kan niet zeggen dat ik weet hoe het voelt, ik heb mijn moeder nog, maar ik zou me ook zo voelen als ik mijn moeder nu zou moeten missen. Een hele dikke digi knufffff!

11 jaar geleden

Mijn moeder heeft helaas nooit haar kleindochter kunnen zien. Ik moet zeggen dat het dan ook erg moeilijk was om zwanger (en mama) te zijn zonder mijn eigen moeder. Niemand kan die plaats innemen en al helemaal mijn schoonmoeder niet. Die wilde dat overigens wel heel graag maar die heb ik nooit meegenomen naar een echo, naar de verloskundige of bij de bevalling gehad. Puur omdat ik wilde dat mijn eigen moeder dat allemaal mee wilde maken en ik met haar absoluut niet de band heb die ik met mijn moeder had. Erg lastig dit allemaal.. Heel erg veel sterkte!